Druer til vin - Find den rigtige druesort

Det er ikke ligegyldigt, hvilke druer, som du kigger efter

Druer til vin er ikke bare druer til vin. Der findes uendeligt mange forskellige nuancer, smage, aromaer, osv. Der er også stor forskel på hvor godt den enkelte drue tilpasser sig de forskellige klimaer, som den kan sås og dyrket i. 

Derudover er der også stor forskel på traditioner og hvilke druer, som har været en del af vinproduktionen i lang tid i de forskellige lande. Historisk set, så er der nogle bestemte druesorter, som sagtens kan dyrkes på flere forskellige kontinenter og i forskellige klimaer, samtidig med, at der er nogle druer, som kun kan klare dig med en bestemt jordbund og et bestemt klima.

Druesorterne har også forskellige navne. Nogle er sågar i familie med hinanden. Du finder også arter, som er kombinationer af tidligere, populære druesorter, som nu er blevet blandet sammen til det bedste fra de to slags. 

Hvorfor har de samme druer forskellige navne?

Du kan også opleve, at den samme druesort har flere forskellige navne. Her spiller landets oprindelse ind på hvad vi kalder dem. Der kan være små forskelle i hvordan de smager og dufter, samt hvor resistente de er overfor lokale forhold. Hvis du ser en drue, som du kender og elsker, men den har et andet navn, så er det bare fordi, at den er blevet dyrket i et andet land. Der er mange druesorter, som ofte bliver dyrket i både Italien, Frankrig, Spanien og Tyskland. 

Sådan finder du den rigtige druesort til din smag

Kig efter de generelle beskrivelser af druerne. Der er ofte kendetegn ved de forskellige sorter, som ikke afviger sig meget uanset hvor de er dyrket eller hvordan de er lagret. De forskellige produktionsmetoder kan være med til at give andre aromaer og indtryk, men det store smagsbillede kommer ikke til at ændre sig meget. Du skal dog være opmærksom på, at en druesort, som Sangiovese sagtens kan dyrkes i hele verden, samtidig med at den har en mild smag og aromaer. Her vil produktionsmetoden f.eks. have en noget større indvirkning på smagen. 

Corvina Druer