Hjem Druer Corvina
Corvina druen

Corvina - Amaronens hjerte

Corvina er en italiensk druesort, som bruges i stor stil til at lave Ripasso, Amarone og Recioto. Ofte finder du den også blandet med andre druesorter til at lave regionale vin som Bardolino og Valpolicella. Det er en af de mest berømte druer i Italien, hvor den er en af de mest dyrkede i regionen Veneto.

Hvad er kendetegnene for Corvina vine?

Corvina bliver brugt i kendte vintyper, som Amarone og Ripasso, hvor der er nogle krav i forhold til produktionen. Corvina har generelt en sylig til sur smag i vin, hvor den har en meget karakteristisk aroma af kirsebær og frugt. Mange af de bedste producenter i Veneto og i hele taget det nordøstlige Italien har taget druen til dig. Over de senere år er der blevet eksperimenteret mere med lagring og produktionsmetode, så Corvina har fået et boost i popularitet igen. 

Vinmark til corvina

Forhandlere af Corvina vine:

Jysk Vin logo
Winefamly logo
Den Sidste flaske logo
Buus Vine Logo
Corvina Druer

Hvor dyrker man Corvina druen?

Størstedelen af dyrkningen af Corvina finder man i det nordlige Italien. I Veneto er det en af de mest populære og dyrkede druer, som er med til at lave mange af deres regionale DOC-, DOCG- og IGT vine. Man ved ikke hvor druen kommer fra, men den bliver nævnt for første gang i det 17. århundrede i Italien. Den har i flere århundrede været favoritten i området Veneto, hvor den også blivet kaldet dronningen af vinstokkene i Verona, grundet det store brug af druen.

Hvordan parrer man Corvina med mad?

Generelt er Corvina vine kraftige med masser af smag, dog ikke lige så fyldt med smage, som nogle af de helt tunge rødvine. Man parrer derfor ofte 100% Corvina supper, pasta ragu eller braisseret kød. Når druen er blevet blandet med andre druesorter, er den også fleksibel nok til at gå over til andre madretter, såsom oste vildt. Der kan dog være stor forskel i kraftigheden af vinene, så det kan svinge lidt i forhold til hvor godt det passer til maden. Corvina vine er generelt gode vine til mad, men der skal også være en smule power i maden. 

Produktionsudstyr til vin