Hjem Regioner Tyske Sachsen
a
Vingård fra Sachsen

Sachsen vin

Sachsen er en indlandsstat tysk stat i den østlige del af landet. Det er afgrænset af Tjekkiet mod syd og Polen mod øst. Sachsen har et areal på 20.447 kvadratkilometer, hvilket er lidt større end staten New York. Sachsen er bedst kendt for sin hovedstad Dresden og sine to store kunstværker - Frauenkirche og Semperoperen. Der er 8.000 vinmarker i Sachsen, og de producerer 600 millioner liter vin hvert år.

Hvad er traditionerne i vinfremstillingen i Sachsen?

I Sachsen er der en tradition i vinproduktionen, hvor vinene ikke er filtreret. De opvarmes heller ikke under produktionen. Vinen fremstilles ved at bruge en traditionel vinfremstillingsmetode. Manglen på filtrering og opvarmning betyder, at vinene vil have noget bundfald i sig. Dette ville være et traditionelt kendetegn ved vin fra Sachsen, hvilket ville gøre det let at identificere. Generelt er Sachsen kendt for deres høje gastronomiske niveau.

 

Vinmarker fra Sachsen i terrasseform

Forhandlere af vin fra Sachsen:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Sachsen vinslot

Hvad kendetegner vinproduktionen i Sachsen?

Sachsen er unik i forhold til resten af Tysklands vinproduktion, da de fleste af bønderne er små. Derudover vil du finde mange steder, hvor vinmarkerne er opdelt i en terrasselignende formation, så druerne får så meget sol og varme som muligt. Man har dyrket druer til vin i snart 1000 år i Sachsen. Historisk set laver de mange tørre vine, som har noter af frugt og syre. Det kan dog være svært at finde et sted at købe vin fra Sachsen, da størstedelen af produktionen bliver brugt til privatforbrug i regionen.