Hjem Druer Pinot Noir
a
Pinot Noir

Pinot Noir

Pinot Noir er en af de mest populære vine i verden. Det blev først dyrket i Bourgogne, Frankrig, og det er nu produceret over hele verden. Nogle af dens mest kendte regioner er Californien, Oregon, New Zealand og Australien. Pinot Noir vin er lavet af røde druer, der normalt høstes i oktober og november. Navnet Pinot Noir kommer fra de franske ord for "sort fyrretræ", som er en reference til den mørkfarvede drue, der plejede at blive kaldt "pineau noir" eller "sort fyr", før den blev omdøbt til Pinot Noir. Druen har længe været dyrket i Bourgogne, og den er også dyrket i andre dele af Frankrig som Alsace, Beaujolais, Champagne, Langued oc-Roussillon og Rhône. Pinot Noir dyrkes også i Californien, Oregon, New Zealand og Australien.

  • Druesort: Blå
  • Til hvilken slags vin: Rødvin og mousserende vin
  • Pinot Noirs oprindelse: Frankrig
  • Lagring af Pinot Noir: Typisk 2-10+ år
  • Serveringstemperatur for Pinot Noir: 12 til 15 grader
  • Typisk alkoholprocent for Pinot Noir: 11% til 14%
  • Pinot Noir passer til flg. mad: Kalv, svin, fjerkræ og vildt.
  • Pinot Noir er dyrket i følgende lande: USA, Chile, Østrig, Australien, New Zealand, Frankrig og Italien. 
  • Pinot Noir – noter og aromaer: Kirsebær, skovbær, solbær, brombær, hindbær, jordbær, blomme, skovbund og ribs.

Hvad er oprindelsen af Pinot Noir?

Pinot Noir er en rødvinsdruesort, der blev skabt af den franske vindyrker Pierre Galet i Bourgogne, Frankrig. Pinot Noir-druen stammer fra Bourgogne-regionen i Frankrig. I begyndelsen af 1800-tallet blev den først introduceret til Oregon og Californien og er siden blevet en af de mest populære druer dyrket i Nordamerika. Navnet “Pinot Noir” betyder “sort fyrretræ”, som refererer til den mørke farve på sine bær, når de er modne.

 

Varianter af Pinot Noir

Forhandlere af Pinot Noir:

Pinot Noir

Hvad er de forskellige typer af Pinot Noir?

Pinot Noir er en type vin, der kan være rød eller pink i farven. Det er en tør, let fyldig vin, der normalt er lavet på Pinot Noir druer. De forskellige typer af Pinot Noir er:

Pinot Noir druer er den vigtigste druetype til rødvinsproduktion i verden. De bedste vinområder til at dyrke Pinot Noir-druer er Frankrig, Italien og Californien. Disse lande har et godt klima og jord, der er velegnet til at dyrke disse druer.

 

Hvad er historien om Pinot noir-produktion?

Historien om Pinot Noir starter med en fransk munk ved navn Dom Pérignon, som blev født i 1638 og døde i 1715. Han var en benediktinermunk, som boede og arbejdede i Abbey de Hautvillers, som ligger nær Épernay, Frankrig. Dom Pérignon var også berømt for at være en fremragende vinmager og havde en interesse for vindyrkning. Han udviklede en ny teknik til fremstilling af mousserende vin, der var med til at revolutionere både Champagne og Bourgogne vine.

Fransk vinby

Forskellen på Bourgogne og Fransk Pinot Noir er, at Bourgogne har en højere procentdel af rødvinsdruer, mens Fransk Pinot Noir har flere hvide druesorter. Derudover lagres Bourgogne-vine typisk på egetræsfade, mens franske Pinot Noir-vine lagres i rustfri ståltanke.