Hjem Druer Pinot Gris
a
Druer til Pinot Gris

Pinot Gris

Pinot Gris er en sort af hvidvinsdruer, der dyrkes i mange dele af verden. Den blev først dyrket i Frankrig og produceres nu over hele verden. Druen menes at have sin oprindelse i Bourgogne, Frankrig. den blev først dyrket af munke i middelalderen til brug i deres vine og til salg til pilgrimme, der rejste til Santiago de Compostela. Pinot Gris vine er lette og frugtige. De har en delikat aroma med et strejf af grønt æble.

Hvad er de forskellige typer af Pinot Gris?

Den mest almindelige type Pinot Gris er fra Frankrig, hvor den først blev dyrket. Her i landet er der tre hovedtyper: Alsace (som har en lys farve), Bourgogne (en mellemfyldig vin med mere syre) og Champagne (en tør vin med en kraftig aroma). Pinot Gris produceres også i Italien, hvor den kan laves til rosé eller mousserende vin. I Oregon og New Zealand er Pinot Gris også blevet populær. Pinot Gris er den mest almindelige variant af Pinot Grigio. Pinot Gris kan serveres alene eller som tilbehør til mad som fisk og skaldyr, fjerkræ og salater. Den drikkes bedst kold og passer godt til retter som østers og laksetatar.

 

Pinot Gris vindruer

Forhandlere af Pinot Gris:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Vintønden
Vinguruen
Buus Vine

Hvad er historien bag Pinot Gris?

Vinen har en let krop og har typisk noget restsukker. Pinot Gris blev oprindeligt dyrket af munke i middelalderen, og det var først i slutningen af det 19. århundrede, at den blev populær uden for Frankrig. Pinot Gris er det franske ord for grå. Druen til Pinot Gris giver en lysegul vin, men den har en lys rosa nuance, når den udsættes for luft.

Vinmark med stokke til Pinot