Hjem Druer Zinfandel
a
Zinfandel drue til vin

Zinfandel

Zinfandel er en rødvinsdruesort, som ofte er dyrket i USA og Kroatien. Druen er opkaldt efter Johann Ziz, en kroatisk immigrant til USA, som først plantede den i 1872 i Sonoma County, Californien. Du finder den også i andre lande, men her er den især dominerende. I Californien er det en af de mest dyrkede rødvinsdruer i regionen. Den er kendt for at lave tørre, frugtige rødvine med en intens smag, hvilket er med til at øge dens popularitet for den almindelige vindrikker. Zinfandel er en meget alsidig vin, der kan laves i mange forskellige stilarter, herunder tørre rødvine, søde rødvine og mousserende vine. Druen har også en høj tolerance for høje sukkerniveauer, hvilket gør den perfekt til senhøstvine og dessertvine.

  • Druesort: Blå
  • Til hvilken slags vin: Rødvin og rosé
  • Zinfandels oprindelse: Kroatien
  • Lagring af Zinfandel: Typisk 5-10 år
  • Serveringstemperatur for Zinfandel: 15 til 20 grader
  • Typisk alkoholprocent for Zinfandel: 15% til 17%
  • Zinfandel passer til flg. mad: Barbeque, grill, krydret mad og sommermad.
  • Zinfandel er dyrket i følgende lande: Italien og USA
  • Zinfandel – noter og aromaer: Kirsebær, chokolade, blåbær, boysenbær, nødder, svesker, peber, lakrids og tranebær.

Hvad er nogle populære druesorter, der bruges til at lave Zinfandel?

Zinfandel er en tidligt modnende druesort, der blev skabt af Toma Zizic i midten af det 19. århundrede. Det er også en vigtig drue, der bruges til fremstilling af forstærkede vine som portvin, sherry og madeira. I de tidlige dage af californisk vin blev Zinfandel brugt til at lave billige frugtvine og blev forbundet med denne vinstil.

Toma har derfor været med til at skabe en rødvinskultur i USA, hvor især Zinfandel er dominerende. Selvom de før i tiden ville have været utrolig billige, så kan du i dag finde Zinfandel vin i flere forskellige prisklasser. Dog vil du stadig se helt billige vin af Zinfandeldruen i f.eks. Netto til 30 kroner for en flaske.

 

Korkpropper

Forhandlere af Zinfandel vin:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Zinfandel vin fra Cline

Hvor finder man de bedste Zinfandel vine?

Zinfandels er en perfekt erstatning for folk, der ønsker at undgå det høje sukkerindhold i andre sommerdrinks. Men hvor skal du kigge? Det hele afhænger af, hvad du leder efter! Hvis du leder efter en lettere vin, så prøv en fra Californien. Hvis du vil have noget med mere fylde og smag, så prøv en fra Italien eller Australien. Zinfandel vil, lige som andre vine, have forskellige smagsprofiler afhængig af landet, hvor den er produceret, hvilken slags jordbund der er og hvordan den er blevet produceret af de forskellige vinmagere.