Vin - Den mest populære drik nogensinde

Vin er en af de mest drukkede væsker i verden og har været en favorit i årtusinder. Det kommer i mange forskellige former, laves i mange regioner og produceres på utallige måder. For at finde rundt i den store vinverden, så er man nødt til at læse mere op på hvordan det smager og er lavet. Vin passer til mange anledninger, men der kan være stor forskel på årstid og stemning i forhold til hvilke vine man skal vælge. Derudover er der også meget stor forskel på ens smagsløg, så favoritterne blandt folk kan svinge fra øst til vest og fra nord til syd. Herunder kan du læse mere om de mest gængse former for vin:

Rødvin

Rødvin har været en favorit i mange lande i flere tusinde år. Traditionelt blev rødvin drukket til maden, hvor den skulle komplimentere smagene og skabe den gode stemning. Generelt set er rødvin ikke søde, men derimod ofte krydret og tørre. Det kan godt skræmme mange væk, da der kommer utroligt mange smagindtryk i hver enkelt slurk vin. Til gengæld er de ofte gode til at komplimentere mange forskellige retter mad. Det kan du læse mere om i vores rødvinskategori nedenfor. 

Rødvin i kurv

Vin kommer fra alverdens lande

Forskellen i vine fra de forskellige vinproducerende lande kan være meget markant. Jorden, klimaet, traditionerne og menneskerne har stor indvirkning på hvordan druerne vokser, vin laves og hvor fokus lægges. Uanset hvad du er til, så kan du finde vin fra alverdens lande. 

Vin behøver ikke nødvendigvis sol året rundt, så du kan også finde lande, hvor der er vinproduktion, men som man ikke nødvendigvis forbinder med vinlande. Et godt eksempel er Danmark. Vi har i snit regn hver anden dag, så halvdelen af året er der naturligvis overskyet, men det betyder ikke, at man ikke kan lave vin i landet. Et andet godt eksempler er f.eks. vin fra England. Her har man i snit lige så meget regn og solskinsdage som Danmark, men igen kan der sagtens komme god vin ud af landet.