Champagne

Champagne - Regionen og typen

Champagne-regionen ligger i det nordøstlige Frankrig, nær grænsen til Belgien. Regionen er berømt for at producere mousserende vin fra druer, der dyrkes her. Regionen har produceret Champagne siden det 4. århundrede og er kendt for sin produktion af højkvalitetsvine. En af de vigtigste ting, der adskiller den fra andre vine, er, at den er lavet ved hjælp af en anden gæringsproces, hvor sukker og gær tilsættes druesaft lige før den tappes på flaske.

Hvordan adskiller smagen af champagne sig fra andre vine?

Champagne har en anderledes smag end andre vine på grund af den måde, den er lavet på. Processen med at lave champagne går ud på at tilsætte sukker og gær til druesaft og lade det gære i et par uger, før der tilsættes bobler. Denne proces skaber en mere kompleks smag end hvad du finder i andre vine. Champagne har også mere alkoholindhold end andre vine, hvilket giver den en endnu mere unik smag.

 

Champagnemarker

Forhandlere af Champagne:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Vintønden
Vinguruen
Buus Vine
Mousserende vin fra Champagne

Hvilken effekt har temperaturen på champagne?

Champagnens temperatur har en væsentlig effekt på smagen og karakteren. Dette skyldes, at boblerne i champagne er kuldioxidgas, som er følsom over for temperatur. Jo varmere champagnen er, jo mere aktive bliver boblerne, hvilket igen gør det sværere for dem at danne et stabilt overfladelag. Dette får dem til at bryde og frigive deres smag meget hurtigere, end de ville gøre ved lavere temperaturer.

 

De legendariske champagnemærker

Regionen Champagne har en lang historie, hvilket naturligvis også har affødt en lang række ikoniske champagnemærker. Du finder vinhuse med historie over de seneste mange hundrede år, hvor de igen og igen har udviklet på den mytiske drik fra Frankrig. Bollinger er et godt eksempel på et champagnemærke, som igennem hundrede af år har stået sin test og bestået hver eneste gang. I dag laver Bollinger Champagne nogle af de med anerkendte mousserende vin fra regionen og det er et must på enhver bucket liste. 

Du finder også mange relativt ukendte champagnemærker i regionen, som også har en lang historie, men her er det sandsynligvis fordi de aldrig har været sendt ud til masserne. Mange af de gamle champagnemærker har nemlig ikke forfærdelig store marker, hvilket også betyder, at deres produktion generelt er ret lille. Hvis du kommer op i de højere luftlag i forhold til millionærer og milliardærer, så vil du uden tvivl se dem drikke mærker af champagne, som du ikke kender.