Bollinger-Champagne-Grand-Annee-LCP

Bollinger - Champagne i højeste kvalitet

Bollinger Champagne er et vartegn inden for Champagne, hvor de scorer topkarakterer år efter år. Deres historie gør deres vine endnu mere ikoniske og specielle! Historien starter allerede i 1829, hvor Athanase de Villermont arver en stor ejendom fra hans familie. Han så hurtigt det store potentiale i at lave vin i regionen, hvorefter han mødte Joseph Bollinger, som har lagt navn til den, i dag, ikoniske vinproducent. Vingården fortsatte med at leve videre, generation efter generation, og deres viden om at lave kvalitetsvin blev bare større og større. Læs med og find ud af hvad der gør Bollinger Champagne så legendarisk i dag.

Jysk Vin logo
Winefamly logo
Den Sidste flaske logo
Buus Vine Logo

Vingården Champagne Bollinger – Et ikon i vindistriktet

I næsten 200 år har vinhuset Bollinger lavet Champagne. Efter de blev grundlagt i 1829 har de generation efter generation været med til at forfine processen, så de kan lave de bedste mousserende vine i verden. Bollinger har især været fantastiske med deres Pinot Noir-dominerende champagner, som har været i Cuvée-stil. Med druer fra deres egne marker har de 100% kontrol over smag og kvalitet, hvilket også har gjort, at de har kunnet stille nogle ekstraordinære krav til sig selv, hvilket de har fulgt op på, år efter år. Dette har også gjort, at de er et af de mest respekterede champagnehuse i verden i dag. Selveste James Suckling og Robert Parker har været ude og rode deres vintage champagne, som en af de bedste på markedet. Derudover finder du også Champagne fra Bollinger på f.eks. lister hos Tyson Stelzer The Champagne Guide.

Bollinger Champagne har også i mange år været den uofficielle James Bond-Champagne. Selveste agent 007 har haft Bollinger, som sin foretrukne Champagne. Samarbejdet med folkene bag James Bond filmene og deres specielle gaveæsker har også været med til at gøre Bollingers status ikonisk. Man skal være i verdenstoppen for overhovedet at være i betragtning til sådan et samarbejde. Især det høje niveau af kvalitet og luksus har været en faktor for samarbejdet. James Bond er i særklasse en stort skikkelse, som selvfølgelig også skal have en vidunderlige champagne-makker. 

Hvem var Joseph Bollinger?

Joseph Jacob Bollinger var søn af en anerkendt advokat i starten af det 19. århundrede. Han startede selv, som sælger hos den gamle champagneproducent Müller-Ruinart. Sammen med den føromtalte Athanase de Villermont og Paul Renaudin grundlagde de deres nye champagnemærke: Renaudin-Bollinger. Da Renaudin døde uden arvinger forblev hans navn på mærkatet kun til 1960’erne, hvor navnet skiftede til Bollinger Champagne. 

Joseph Bollinger
Joseph Bollinger – Champagne

Bollinger Special Cuvée Champagne

Bollinger Special Cuvée er huset Bollingers ikoniske prestige-champagne. Selvom den lyder eksklusiv, er det faktisk Bollingers “institus”-champagne – den mest producerede og kendte i deres sortiment. Special Cuvée er sammensat af 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay og 15% Pinot Meunier, hvoraf hele 80% af druerne kommer fra Grand Cru-marker i Champagne.

Den lagres først på gamle egetræsfade, som giver kompleksitet og struktur. Derefter flaskelagres den i 30 måneder i Bollingers kældre – og det sker i store magnumflasker for at sikre en langsom og fin udvikling. Resultatet er en mousserende, frugtrig vin med noter af sommerfrugt, figner, bagt æble, kirsebær og ristet æble. Det er især den dominerende Pinot Noir-drue, der bidrager med karakter.

Med 12% alkohol er Special Cuvée en forfriskende og relativt tør champagne, som de fleste vil sætte pris på. Den byder på masser af aromatisk dybde og kompleksitet frem for sødme. År efter år høster den topkarakterer over 90 point af anmelderne for sin elegante stil og drikkevenlighed. Special Cuvée er essensen af Bollinger-husets stil til en fornuftig pris.

Bollinger Rosé Champagne 

Bollinger har også en rosé-version af deres velkendte champagne. Her får du en blanding af Pinot Noir, Chardonnay, Meunier og op til 6% rødvinsblanding. I modsætning til deres Special Cuvée så får du her en smag af røde bær med ribs, kirsebær og jordbær. Det er en mousserende vin, som holder længe i munden og giver et fantastisk smagsindtryk over tid. Det er ikke mange, som har prøvet at få en ægte rosé champagne, så det er helt sikkert noget, som skal prøves! I modsætning til almindelig Bollinger Champagne, så har du en karakteristisk smag af de her røde bær, som både giver syre og sødme på samme tid

Bollinger Rosé Champagne passer perfekt som aperitif, men er også særdeles god til krebs og hummer, for ikke at glemme frugtdesserter. Derfor kan den også med fordel nydes til både forretten og desserten. Et godt tip er også at servere den til nytårsaften for at få en anderledes midnatsdrink! Dine gæster vil elske dig for at give dem en ny oplevelse og du kan springe ind i det nye år på fantastiske smagsnoter.

Rosé Champagnen kommer i de klassiske 75 cl. flasker og den indeholder omkring de 12% alkohol. Bollinger Rosé Champagne er i hvert fald et godt bud på en anderledes oplevelse end de traditionelle champagner fra vinbonden. 

Bollinger Grande Annee

Bollinger Grande Annee er en speciel champagne. Den bliver kun produceret, hvis årgangen bliver fundet god nok. Derfor er der også en masse år, som ikke har en årgang af La Grande Annee. I 2009, 2010 og 2011 blev de heldigvis fundet værdige og det er vi taknemmelige for. Stadig den dag i dag kan de være svære at finde hos forhandlerne, men du kan med 100% sikkerhed købe den i god tro, da standarden altid er ualmindelig høj! Med tårnhøje forventninger indfriede den også sit ry. Alle anmeldere var bedåret over kvaliteten og smagen, hvilket også gjorde, at den fik høje karakterer på tværs af anmeldere. 

Bollinger La Grande Année er lavet af 65% Pinot Noir druer og 35% Chardonnay druer. Den kommer med cirka 12% alkohol og 8 g restsukker pr. liter. Under produktionen er den lagret 108 måneder på flaske med korkprop, efter den allerede har været en tur på fad. Grande Annee er ikke en begynderchampagne, men hvis du går op i vinene, så er den fantastisk at prøve. Med et prisskilt på den pæne side af 1.000+ kr, så skal du også have en solid pengepung for at drikke den i flæng. 

Champagnen er en oplevelse, som skal prøves mindst én gang i livet og derfor anbefaler vi også at servere den ved den rigtige temperatur for at opnå den bedste oplevelse. En spand med is, høje glas og godt selskab så er du klar til at nyde denne fantastiske champagne til en glimrende anledning! Nytår, jubilæum, studentergilder er gode forslag, men husk at skabe tid til at smage alle den smagsnoter!

Sådan serverer du Bollinger Champagne til perfektion

Når man investerer i en flaske Bollinger Champagne, er kvaliteten altid i top. Hos Bollinger går man ikke på kompromis. For at få det optimale ud af denne prestige-champagne, anbefales det at servere den afkølet til 5-7 grader celsius. Hvis flasken kommer direkte fra køleskabet, kan den med fordel tages frem en halv time før servering, så den når den ideelle temperatur på omkring 6 grader.

Ved denne temperatur udfoldes champagnen bedst aromatisk og smagsmæssigt, så du får den ultimative nydelse. Der er faktisk hel videnskab i korrekt opbevaring af vin. Hold altid øje med luftfugtighed, lys og temperatur i dit vinrum eller -skab. På den måde kan du sikre, at dine Bollinger-flasker holder sig perfekte i smag og kvalitet i mange år fremover – også selvom de “blot” står på hylden som en investering. Korrekt opbevaring er alfa omega for at få det optimale ud af en eksklusiv champagne som Bollinger over tid.

Bollinger Champagne skal selvfølgelig serveres i et højt glas med en smal åbning for at holde på boblerne og for at undgå, at den hurtigt dør ud. En champagnefløjte er helt klart anbefalet her fra Druestok.dk. Vinglas kan ofte være svære at finde, men du skal huske formålet med serveringen. Skal den slynges? Skal den holde på ilten? Skal den ikke blive for varm for hurtigt? En champagnefløjte til Bollinger champagne er det bedste valg, så du kan holde på kulsyren. Mousserende vin skal aldrig slynges, så du har ikke brug for et stort glas og masser af plads. Nyd din vin i godt selskab og skab nogle nye minder i dag!

Selvom Bollinger Champagne udstråler overklasse og høje priser, så kan enhver faktisk være med. Priserne starter omkring de 300 kr for den billigste flaske og bevæger sig derefter eksponentielt opad, afhængig af årgang og type. Priserne er i hvert fald ikke med til at fjerne forbrugere, da det kun kræver en enkelt flaske for at overbevise, at det er alle pengene værd.

Bollinger er stadig en familievirksomhed og i dag står Ghislain de Montgolfier bag scenen. Hun er 5 generation efter grundlæggeren Joseph Bollinger. Hendes foregænger, Lily Bollinger, skal til gengæld tilskrives en stor del af æren i forhold til at modernisere, investere og passe på Bollinger Champagnemarkerne. I hendes tid blev der lagt en masse resurser i at vedvare den høje kvalitet. 

Du har nu muligheden for at komme ned og opleve historien på tætteste hånd. Bollinger Champagne giver nemlig tour igennem deres historie og vingården, hvor legendariske vine som Grand Annee bliver lavet. Her bliver du taget igennem hele historien fra grundlæggeren Joseph Bollinger og op til i dag. Der bliver selvfølgelig også smagt på vinene, så du kan tage en kasse med hjem direkte fra producenten. Du kan læse mere og event og tours hos Bollinger Champagne på deres egen hjemmeside. Hos Druestok kan vi kun anbefale besøget dernede, som vil være med til at sætte ansigt på de fantastiske mennesker bag vinhuset Bollinger.