Bollinger Champagne - Grand Annee

Bollinger - Champagne i højeste kvalitet

Bollinger Champagne er et vartegn inden for Champagne, hvor de scorer topkarakterer år efter år. Deres historie gør deres vine endnu mere ikoniske og specielle! Historien starter allerede i 1829, hvor Athanase de Villermont arver en stor ejendom fra hans familie. Han så hurtigt det store potentiale i at lave vin i regionen, hvorefter han mødte Joseph Bollinger, som har lagt navn til den, i dag, ikoniske vinproducent. Vingården fortsatte med at leve videre, generation efter generation, og deres viden om at lave kvalitetsvin blev bare større og større. Læs med og find ud af hvad der gør Bollinger Champagne så legendarisk i dag.

Forhandlere af Bollinger Champagne

Jysk Vin logo
Winefamly logo
Den Sidste flaske logo
Buus Vine Logo

Vingården Champagne Bollinger – Et ikon i vindistriktet

I næsten 200 år har vinhuset Bollinger lavet Champagne. Generation efter generation har været med til at forfine processen, så de kan lave de bedste mousserende vine i verden. Bollinger har især været fantastiske med deres Pinot Noir-dominerende champagner, som har været i Cuvée-stil. 

Bollinger Champagne har også i mange år været den uofficielle James Bond-Champagne. Samarbejdet med folkene bag James Bond filmene og deres specielle gaveæsker har også været med til at gøre Bollingers status ikonisk. Man skal være i verdenstoppen for overhovedet at være i betragtning til sådan et samarbejde. 

Bollinger Special Cuvée Champagne

Bollinger Special Cuvée Champagne er en mousserende vin i topklasse. Selvom den lyder som en dyr og uopnåelig vin, så er det faktisk deres begynderchampagne. Den er lavet på Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier fordelt på 60%, 25% og 15%. 80% af druerne kommer fra Grand Cru markerne i Champagne.
Vinen bliver lagret på gamle fade af egetræ, som er med til at give champagnen en masse kompleksitet og struktur. Efter lagring på fade bliver den flasket og lagt i vinkælderen i 30 måneder. Hos Bollinger sker dette i store magnumflasker, så den kan udvikle sig stille og roligt. 

Bollinger Special Cuvée Champagne kommer med smagsnoter af sommerfrugter, figner, bagt æble og kirsebær. En forfriskende champagne med 12% alkohol, som de fleste vil elske. Den er til den tørre side, så forvent ikke en sød fornemmelse, men derimod masser af karakter og aromaer. Den har år efter år opnået fantastiske scorer på +90 hos en lang række anmeldere. 

Bollinger Rosé Champagne 

Bollinger har også en rosé-version af deres velkendte champagne. Her får du en blanding af Pinot Noir, Chardonnay, Meunier og op til 6% rødvinsblanding. I modsætning til deres Special Cuvée så får du her en smag af rødebær, med ribs, kirsebær og jordbær. Det er en mousserende vin, som holder længe i munden og giver et fantastisk smagsindtryk over tid. 

Bollinger Rosé Champagne passer perfekt som aperitif, men er også særdeles god til krebs og hummer, for ikke at glemme frugtdesserter. Derfor kan den også med fordel nydes til både forretten og desserten.

Rosé Champagnen kommer i de klassiske 75 cl. flasker og den indeholder omkring de 12% alkohol. Bollinger Rosé Champagne er i hvert fald et godt bud på en anderledes oplevelse end de traditionelle champagner fra vinbonden. 

Bollinger Grande Annee

Bollinger Grande Annee er en specielt champagne. Den bliver kun produceret, hvis årgangen bliver fundet god nok. Derfor er der også en masse år, som ikke har en årgang af Grande Annee. I 2009, 2010 og 2011 blev de heldigvis fundet værdige og det er vi taknemmelige for. Med tårnhøje forventninger indfriede den også sit ry. Alle anmeldere var bedåret over kvaliteten og smagen, hvilket også gjorde, at den fik høje karakterer på tværs af anmeldere. 

Bollinger Grande Annee er lavet af 65% Pinot Noir druer og 35% Chardonnay druer. Den kommer med cirka 12% og 8 g restsukker pr. liter. Under produktionen er den lagret 108 måneder på flaske med korkprop, efter den allerede har været en tur på fad. Grande Annee er ikke en begynderchampagne, men hvis du går op i vinene, så er den fantastisk at prøve. Med et prisskilt på den pæne side af 1.000+ kr, så skal du også have en solid pengepung for at drikke den i flæng. 

Champagnen er en oplevelse, som skal prøves mindst én gang i livet og derfor anbefaler vi også at servere den ved den rigtige temperatur for at opnå den bedste oplevelse. 

Sådan serverer du Bollinger Champagne til perfektion

En Bollinger Champagne er ofte et fantastisk produkt, men du er altid sikker på, at den er i høj kvalitet. Det bliver der ikke gået på kompromis med hos Bollinger. For at maksimere oplevelsen og for at få det meste ud af dine dyrtindkøbte vine, så anbefaler vi at servere dem ved 5-7 grader. Hvis den ligger på køl, så tag den ud en halv time før den skal serveres og så ligger den cirka på 6 grader, hvilket er perfekt. 

Bollinger Champagne skal selvfølgelig serveres i et højt glas med en smal åbning for at holde på boblerne og for at undgå, at den hurtigt dør ud. En champagnefløjte er helt klart anbefalet her fra Druestok.dk.