Hjem Regioner Portugisiske Douro
a
Douro Porto

Douro vin - Hjemstedet for portvinen historie

Mange tror, at portvin har navn efter at komme fra en havn, men vinen er faktisk opkaldt efter byen Porto, som ligger ved Douro floden i det østlige Portugal. Her er vinlandskabet formet af det nærliggende vand, samt bakkeskråningerne, som ligger derude til. Douro er et magisk sted, som har formet en stil og en smagsprofil, som ingen anden region i verden har. Portvinen herfra smager helt unikt og har i århundrede været det bedste sted at tage hen, hvis man har en forkærlighed for en god port.

Hvor lang tid har de lavet vin i Douro?

Vinproduktionen i Douro kan dateres længere tilbage en romerriget og på historien kan man også se, at produktionen har haft enorm betydning for økonomien i Portugal. Selve portvinsproduktionen er ældre end nationen! Landet har endda en æresridderskab, hvor du kan blive æret som ridder af portvin, hvis du består en lang række forskellige krav og kundskaber. Vinen har uden tvivl altid været i Douro og op mod 40.000 vinbønder dyrker i dag cirka 1 hektar land til vindruer i gennemsnit i regionen.

 

Vinområdet Douro

Forhandlere af Douro vin:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Vindruestok

Hvordan er naturen i Douro til at dyrke druer?

Bakkeskråningerne giver gunstige forhold til de mange vinbønder i regionen. Samtidig får Portugal generelt mange solskinstimer, så du kan producere flotte, kraftige og tørre vine i massevis. Jorden i området blev for flere hundrede år opdelt i grupper, som derefter er uddelt til de forskellige bønder. Der blev samtidig oprettet vedtægter, så alle vinbønderne skulle holde sig inden for et bestemt kodeks om at beskytte og dyrke det gode rygte, så hele regionen kunne nyde godt af det. Reglerne var så stramme, at Douro, modsat andre regioner igennem tiden, kunne undgå at udvande kvaliteten af vinenen fra regionen, samt opretholder et fantastisk ry igennem mange hundrede år. Flere andre regioner i f.eks. Italien og Frankrig endte med at fortynde vinene, så de kunne sælge flere liter og dermed tjenere flere penge på kort sigt.