Rosevin i glas

Rosévin

Rosévin er en type vin, der er lavet af røde druer og hvide druer. Det kaldes også pink vin eller blush wine. Rosé har eksisteret siden det 18. århundrede, og det blev populært i det 19. århundrede, da en fransk vinproducent skabte det ved et uheld. Rosé-druesorten er blevet dyrket i Frankrig, Italien, Spanien og andre europæiske lande i århundreder. Farven på rosé blev dog først opdaget i 1868, da en fransk vinproducent ved et uheld blandede nogle røde og hvide vine, mens de lavede en portion Champagne.

Hvad er nogle af de mest populære druer, der bruges til at lave rosévin?

Der er mange forskellige typer druer, som kan bruges til at lave rosévin. Nogle af de mest populære druesorter inkluderer: Grenache, Syrah, Cinsaut, Tempranillo og Muscadelle. Farven på rosévin er et resultat af hudens kontakttid med druesaften. Jo længere skindet efterlades i kontakt med druesaft, jo mere farve og tannin udvindes.

Der er mange regioner, hvor der produceres rosévine. I USA produceres rosévine ofte i Californien. Andre lande, hvor der laves rosévine, omfatter Italien, Frankrig, Spanien, Portugal og Sydafrika.

 

Rosévin med karafel

Forhandlere af rosévin:

Udvalg af rosévin

Hvad er nogle kendte producenter af rosévine?

Rosévinsindustrien har været i vækst de seneste år. Det er nu den hurtigst voksende vinkategori i USA. Der er mange producenter af rosévine, men nogle af de mest kendte omfatter:

  • Château d’Esclans: Denne vingård, beliggende i Provence, Frankrig, blev etableret af en gruppe venner, der ønskede at dele deres kærlighed til provencalsk kultur og livsstil med verden. De producerer traditionelle franske vine, der er fyldige og tørre.
  • Domaine de la Romanée-Conti: Denne producent af Bourgogne-vine er kendt for sine Pinot Noir-røde, som anses for at være nogle af de bedste i Frankrig.
  • Domaine du Vieux T élégraphe: Denne producent af roséer er beliggende i en bygning fra det 16. århundrede og ligger lige uden for Bordeaux, Frankrig.

Fremstillingen af rosévin starter med at lave en hvidvin på røde druer. Vinen gennemgår et ekstra gæringstrin, som giver den dens lyserøde farve og tørre smag.

 

Hvorfor bliver rosévin mere populær?

Rosévin har eksisteret i lang tid. Franskmændene har lavet det siden romertiden. Men rosévin bliver mere populær i Amerika, og folk drikker den oftere og på forskellige tidspunkter af dagen.

Årsagen til dette er, at rosévin er en forfriskende drik, der kan indtages når som helst på dagen eller natten, ikke kun i sommermånederne. Folk er også begyndt at nyde rosévin til maden, fordi den passer godt til mange forskellige retter.

Vinglas med rose