Hjem Regioner Amerikanske Napa Valley
a
Napa Valley

Napa Valley vin

Napa Valley er et sted i Californien, der er kendt for sin vinproduktion. Det er den ældste vindyrkningsregion i Nordamerika, og den har produceret vine i over 200 år. Det er også hjemsted for en række vinmarker, og druesorter, der er blevet dyrket der, omfatter Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay. Napa Valley er en af de mest berømte vinregioner i verden. Det har været hjemsted for vinmarker siden det 19. århundrede, hvor bosættere fra Frankrig først plantede deres vinstokke der. Dalen tager sit navn fra "Napa", et indiansk ord for "dal". eller "kløft". Dalen er cirka 72 km lang og 27 km bred på det bredeste sted, omgivet på tre sider af bjerge. Napa-floden løber gennem dalen. Dalbunden består af rig jord, der er kvalificeret til at lave robuste rødvine og andre solide sorter.

Hvad er vine fra Napa Valley kendt for?

Napa Valley vine er kendt for deres høje kvalitet og har ofte højere priser end andre typer vin. De er også kendt for deres dristige smag, der nogle gange beskrives som “stor” eller “fed”.

Vin fra dette område kommer næsten altid i høj kvalitet, så du er sikker på at få fat i en vin, hvor der er langt sved og arbejde i produktionen. Derudover er et af kendetegnene ned Napa Valley vin, at de ofte har en dristig eller kraftig smag. Der bliver eksperimenteret med anderledes smage, og dette er også en af grundene til at Napa Valley er blevet så kendt. Til gengæld har vinene ikke nødvendigvis den bedste value-for-money, men det er helt sikker noget man skal prøve, hvis man godt kan lide at der er masser af smag i ens vin.

 

Napa Valley vinmarker

Forhandlere af vin fra Napa Valley:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Vintønden
Vinguruen
Buus Vine

Hvad er specielt ved vin fra Napa Valley, Californien?

Regionen er kendt for sin Cabernet Sauvignon, som er den mest populære druesort dyrket i dalen. Vinene produceret i Napa Valley beskrives typisk som fyldigere og glattere end vine fra andre regioner. Eksperter siger, at det er på grund af jordsammensætningen, som består af sandsten, skifer og grus fra Franciscan Assemblage, en geologisk formation, der dækker dele af Napa-dalen. Druerne, der bruges til at producere Cabernet Sauvignon, er håndplukket, knust og gæret ved lave temperaturer for at bevare intens smag.

Vingård