Hjem Vin Dessertvin​
a
Dessertvin med druer i glas

Dessertvin

Dessertvin er en type vin, der typisk serveres til desserter. Alkoholindholdet varierer fra omkring 8% til 18%. Dessertvine er ofte søde og frugtige med en rig tekstur. Det er ofte forstærkede vine, hvilket betyder, at de har tilsat destilleret spiritus for at øge deres alkoholindhold. I USA er dessertvine mest populære i vintermånederne, hvor de kan serveres som drink efter middagen. I Europa er de populære året rundt.

Hvornår serverer man den oftest?

Dessertvin er en type vin, der normalt serveres efter hovedretten og før desserten. Den er sødere end den almindelige bordvin, men ikke så sød som en likør.

De mest almindelige typer dessertvine er lavet af druer som Muscat, Sauternes og Tokaji.

Fordelene ved dessertvine er, at de har et højere alkoholindhold end din gennemsnitlige bordvin og også har et højere sukkerindhold, som gør, at den smager sødere.

 

Kage med dessertvin

Forhandlere af dessertvin:

Dessert med vin til

Hvad er historien bag dessertvin?

Historien bag dessertvin er, at den blev skabt for at bekæmpe problemet med at skulle drikke vand efter at have spist et tungt måltid. Ideen om at kombinere mad med vin kom fra Frankrig, hvor de rige havde adgang til begge dele. De ville spise deres måltid og derefter have dessert, som ville blive serveret med dessertvin i stedet for vand.

Dessertvine er vine, der er lavet af druer, der er høstet sent på sæsonen. For at lave dessertvin skal du høste druerne sent på sæsonen og derefter lade dem gære, indtil de når et højt sukkerindhold.