Hjem Lande Østrig
a
Det Østrigsk vinland

Østrigsk vin

Østrigsk vin er kendetegnet ved en sød smag og rig tekstur. Regionens druesorter omfatter Grüner Veltliner, Riesling og Zweigelt. Østrig har nemlig en lang tradition for vinproduktion og har lavet vin i århundreder. Østrig er en af verdens vigtigste vinregioner med mere end 300.000 hektar vinmarker. Der er to hovedtyper af druer, der dyrkes i Østrig: hvide druer og røde druer. Landet producerer vine fra begge typer, men størstedelen (omkring 75%) er hvidvin. Østrigske vine er kendt for deres variation og kvalitet. De har også et godt ry i andre lande, herunder Frankrig og Tyskland.

Hvad er historien om østrigsk vin?

Østrigsk vins historie er lang og rig. Det siges, at den første vin, der blev dyrket i Østrig, var på skråningerne af Schneeberg i Nedre Østrig. Dette var omkring 500 f.Kr. Romerne bragte også deres vinmarker til det, der nu er kendt som Wien og plantede druer på bjergskråningerne omkring byen.

Der er mange populære vinområder i Østrig. De mest berømte vinområder i Østrig er Kamptal, Wachau, Kremstal og Thermenregion. Vinene fra disse regioner er ofte tørre og frugtbare med en medium fylde.

Østrigske vine er unikke af en række årsager. De er lavet med en række forskellige druer, såsom Grüner Veltliner, Riesling og Zweigelt. Disse druer dyrkes i det varierede østrigske terræn, hvilket bidrager til deres karakteristiske kvaliteter.

 

Østrigsk vin

Forhandlere af østrigsk vin:

Wachau

Hvordan er en typisk østrigsk vinsmagningsoplevelse?

Østrigs vinkultur er meget gammel og går tilbage til Romerriget. Vin blev først plantet i Østrig allerede i det 8. århundrede. Romerne introducerede vin til området og byggede vinmarker i det nuværende Wien. I dag laves der stadig østrigske vine af de samme druesorter, som blev bragt af romerne.

Den mest almindelige måde for folk at smage østrigske vine er med en vinsmagning. En typisk østrigsk vinsmagningsoplevelse vil omfatte en flyvning med tre forskellige typer vine, der er parret med forskellige fødevarer eller retter afhængigt af personens præference.