Hjem Regioner Tyske
a
tyske vindistrikter

Tyske vinområder

På tværs af de tyske vinområder finder du ikke en enkelt stil, som gennemsyrer al tysk vin. Derimod finder du en stor variation af druer, jordbunde og vintyper igennem alle regionerne. En ting, som forbinder de fleste af de tyske vinområdet er dog deres geografiske placering. Langt størstedelen af de store vinområder i Tyskland ligger nemlig i den sydlige del af landet. Her finder du kendte områder, som Model, Rheingau og Sachsen. Mange har prøvet en tysk hvidvin, som også er et af de mest genkendte symboler fra tysk vin, selvom det ikke gennemsyrer alle vine fra områderne

De forskellige tyske vinområder

Fra Baden til Mosel, så kan der være store forskelle i hvad de forskellige vinområder i Tyskland er kendt for. Generelt er tysk vin kendt for at være lidt mildere, da klimaet i landet generelt er mildere. Derfor ser vi også at størstedelen af regionerne ligger i det sydlige Tyskland. Mosel og Rheingau er især kendt blandt danskerne for deres milde hvidvine, som har givet vin fra alle de tyske vinområder et godt ry.

Det er især også populært for danskere at tage på sommerferie i det sydtyske, hvor man hurtigt og nemt kan krydre det med et besøg på en vingård og prøvesmage lokal vin fra de tyske vinområder. Det spiller især sammen med, at de bedste distrikter i Tyskland ligger i det sydtyske, hvor der også er lidt mere varme hen over sommeren. 

Riesling er altid et must, hvis man skal besøge et tysk vindistrikt. Du finder Riesling hos de fleste vinhuse, da det ofte er en standardvare blandt vinene. 

 

tyske vinkasser
Tyske vinregioner: