Trebbiano vin

Trebbiano

Trebbiano er en hvid drue, der vokser i mange regioner over hele Italien. Det bruges til at lave lette, frugtige vine med lavt tanninniveau og høj syre, samt mousserende vine. De blev først brugt til vin i slutningen af det 18. århundrede. Sorten har sit navn fra det latinske ord "tres", der betyder tre, da den producerer tre typer druer: Bianchetta Trebbiano, Trebbiano Toscano og Trebbiano Romagnolo. Generelt set er Trebbiano vin en hvidvin, der passer godt til fisk og skaldyr. Vinens lette frugtagtig smag gør den nem at drikke.

Hvem er kendt for at dyrke Trebbiano?

Italien er kendt for at dyrke Trebbiano. Denne drue er blevet dyrket i Italien siden det 12. århundrede og bruges til at producere nogle af de mest populære vine i Italien, såsom Chianti, Montepulciano og Montalcino. Giorgio Canali, en italiensk vinmager og vindyrker, var den første til at bruge Trebbiano til rødvinsproduktion i Italien. Trebbiano er let og forfriskende med en delikat smag. Selvom det ikke har meget af et kick, serveres det ofte som en apéritif eller til skaldyrsretter som scampi.

 

Trebbiano

Forhandlere af Trebbiano vin:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Vintønden
Vinguruen
Buus Vine
Trebbiano druer på marken

Hvor lang tid har man lavet Trebbiano vin?

Trebbiano-vin er blevet lavet siden det antikke Roms tid. Druen blev oprindeligt dyrket til at lave regionale vine, der blev eksporteret til andre regioner og til sidst kom til Frankrig i det 18. århundrede. Trebbiano-druen bruges nu i mange vine rundt om i verden. Italien, Spanien og Frankrig er de bedste producenter af Trebbiano-druer, men det dyrkes også i Canada, Portugal og USA. I Italien ser man specielt at druen bruges i regionerne Veneto og Lombardiet.