Beaujolais vin

Beaujolais vin

Beaujolais vin er en let rødvin, der kommer fra regionen i Frankrig kaldet Beaujolais. Beaujolais-regionen ligger i den østlige del af Frankrig, og ligger få timer fra Paris. Det er tæt på Lyon og Alperne. Den er typisk tør eller halvsød og passer godt til mad som svinekød, fjerkræ, fisk og grøntsager. Vintypen er baseret på regionen, hvor druerne, som bruges til de forskellige slags varierer fra producent til producent. Ofte ser man, at der bliver brugt druerne Gamay, Pinot Noir og Chardonnay. Beaujolais-vine er unikke, fordi de ikke er lagret på egetræsfade som andre vine.

Hvad er de forskellige typer Beaujolais-vine?

Beaujolais er en type vin, der er kendt for sin frugtige smag og lette smag. Den serveres normalt afkølet og passer godt til grillet bøf. Den drue, der bruges til fremstilling af Beaujolais-vin, er Gamay, som også er den drue, der bruges til fremstilling af Beaujolais Nouveau. Gamay-druerne høstes, når de stadig ikke er helt modne, for at give vinen dens lette og frugtagtige smag. Der er tre hovedtyper af Beaujolais-vine: Beaujolais-Villages, Beaujolais og Crémant de Bourgogne. Den første er lavet med Gamay druer dyrket i regionen Bourgogne; den anden kan laves med enhver type Gamay druer; mens Crém er lavet på Chardonnay druer. Den første vin, der blev kaldt Beaujolais, var en sød vin fra landsbyerne Beaujeu og Bouzeron i den sydlige del af regionen.

 

Beaujolais lagret på vintønder

Forhandlere af Beaujolais vin:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Beaujolais

Hvad er historien om Beaujolais-vine?

Historien om Beaujolais-vine er blevet sporet tilbage til det 12. århundrede, da munke fra Bourgogne plantede vinstokke og begyndte at lave vin. Dette blev gjort som et middel til at overleve i vintermånederne, hvor ingen mad var tilgængelig. De ville drikke vinen under deres måltider og sælge den med fortjeneste i sommermånederne, når de var i stand til at dyrke mad igen.