Riesling vin

Riesling vin

Riesling-druen er en hvidvinsdrue, der bruges i nogle af de mest berømte vine i verden. Den dyrkes over hele verden, men er mest berømt for at komme fra Tyskland, Østrig og Frankrig. Den udgør omkring 1 % af alle druer plantet rundt omkring i verden og har været dyrket i mere end 400 år. Riesling er en af de mest populære druer til hvidvin, som mange nyder at drikke. Generelt er det en people-pleaser, som passer både til mange forskellige mennesker, men også mange forskellige retter. Med Riesling er du sikker på at finde en hvidvin, som mange vil nyde. Du finder vine på Riesling, som både er søde og tørre, så husk dine personlige præferencer når du skal ud og finde en god flaske Riesling. Der er mange forhandlere, som har et kæmpe udvalg, så hold øje med gode tilbud og især deres beskrivelser.

  • Druesort: Grøn
  • Til hvilken slags vin: Hvidvin
  • Rieslings oprindelse: Tyskland
  • Lagring af Riesling: Mere end 10 år
  • Serveringstemperatur for Riesling: 4 til 7 grader
  • Typisk alkoholprocent for Riesling: 9% til 11%
  • Riesling passer til flg. mad: Skaldyr, gris og and.
  • Riesling er dyrket i følgende lande: Frankrig, New Zealand, Østrig, Australien, USA og Tyskland.
  • Riesling – Noter og aromaer: Æbler, mineraler, citrus, grape, ananas, appelsin, fersken, abrikos, honning og muskat.

Hvordan er Riesling sammenlignet med andre vine?

Riesling vin er normalt hvid, men den kan også være lyserød eller rød. Den har en frugtagtig smag og kan være sød eller tør. Riesling druer vokser i det kølige klima i Tyskland og Alsace, Frankrig. De dyrkes også i USA og Australien. Rieslingvine er ofte aromatiske med frugtsmag som æble eller pære. De har lav syre og højt sukkerindhold, hvilket gør dem perfekte til retter som indisk karry eller thailandsk køkken.

 

Riesling

Forhandlere af Riesling vin:

Hvidvinsmarker

Kommer Riesling fra en familie af druer eller muterede den fra en anden drue?

Riesling er en druesort, der dyrkes mange steder i verden. Det er også kendt som Druernes Konge. Der er mange teorier om, hvordan Riesling blev til, men der er ingen afgørende svar på dens oprindelse. Den mest populære teori om dens oprindelse er, at den muterede fra en anden druesort, og denne mutation skete et sted i Tyskland. Denne teori er blevet afvist ved DNA-tests. Den anden teori om dens oprindelse siger, at den kommer fra en familie af druer, specifikt fra sorterne Silvaner og Elbling. En tredje teori siger, at Riesling blev dyrket af munke i middelalderen, som ledte efter en vin med bedre gæringsegenskaber, end de havde på det tidspunkt. Uanset oprindelsen, så har vi i dag en virkelig fleksibel drue, som kan bruges til flere forskellige slags vin, samtidig med at den er robust nok til at blive dyrket i flere forskellige klimaer.

 

Riesling passer generelt godt til klassisk tysk og fransk mad, som f.eks. kål, grøntsager, ost, æg og svinekød. Derudover er Riesling også god til lette asiatiske retter, hvor der ikke er for meget power i maden, f.eks. sushi.

Generelt kan du få en god flaske Riesling til 100 kr. Der er stor forskel i value for money, så vær opmærksom på dine egne præferencer og budget. Du finder nemlig Riesling i mange forskellige prisklasser.