Rødvin fra Bourgogne

Bourgogne vin

Vin fra Bougogne er et sandt eventyr med mange historier og en kæmpe lokalarv. Dog skal man passe på med at købe hvad som helst, som der står Bourgogne på. Kvaliteten på vinene kan stadig svinge meget, selvom det kan være svært at få fat i enten jord i regionen eller vin derfra. Prisklasserne svinger også over hele spektret, så forbered dig godt inden du køber. Bourgogne er især kendt for at lave vidunderlige Chardonnary vin, fyldige Pinot Noir og en Chablis med masser af karakter

Hvor lang tid har man lavet vin i Bourgogne? 

Man kan datere vinbruget i Bourgogne helt tilbage til år 100, dog spekuleres der stadig i, om der har været vinproduktion i regionen inden. Romerne besad området og det er ikke usandsynligt, at de allerede havde gang i vinmarkerne i Bourgogne inden. I Bourgogne har Clos de Vougeot helt helt særlig plads. Klosteret fik stor betydning efter grundlæggelsen af Costercoemserordenen i 1098, da der kom ekstra opmærksomhed i at få de andre klostre til at bruge deres landområder til at dyrke vin. I middelalderen blev en enkelt handling meget kendetegnende for Bourgogne. Filip den Kække valgte nemlig at udfase Gamay druen fra området, hvilket gjorde plads til Pinot Noir, som i dag er den mest dominerende rødvinsdrue i regionen. Gamay var simpelthen for billig en drue til så flot og præstigefyldt område om Bourgogne. 

 

Druer der bliver trådt på i Bourgogne

Forhandlere af vin fra Bourgogne:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Vinmarker i Bourgogne

Hvordan er klimaet og naturen i Bourgogne til at lave vin?

Bourgogne er ikke kendt for at have unikke områder på nogen som helst skala. Derimod ligger de stabilt i hælding uden at være for stejlt. Samtidig er vejret i regionen hverken for varmt eller for koldt, hvilket giver mulighed for at producere en række friske og lette vine. Bourgogne vin er især kendt for at have været igennem nogle kølige vintre, som er med til at sætte præg på smagene. 

 

Hvad kendetegner Bourgogne vin?

For at være en rigtig vin fra Bourgogne, så er der en række krav, som er sat op af klassificeringssystemet i Frankrig. Her er der fokus på hvilke druesorter, som der bruges, hvilken alkoholprocent vinen, som vinene minimum og maksimum må have og hvilke dyrkningsteknikker, som der bruges. Du er sikker på at finde en vin, der er lavet af højeste kvalitet og med et af de bedste kvalitetsstempler i verden, hvis den er klassificeret som en “rigtig” Bourgogne vin.

Bourgogne