Malbec vin

Malbec

Malbec er en rødvinsdruesort, der producerer vine, der ofte beskrives som "jordiske" og "komplekse". Druen er primært dyrket i Argentina, hvor den har været dyrket siden 1500-tallet. I Frankrig vandt Malbec popularitet i 1980'erne. og er nu landets tredjemest plantede druesort, efter Merlot og Cabernet Sauvignon. USA har oplevet en stigning i produktionen af Malbec i løbet af de sidste par år, men dette skyldes primært øget interesse for argentinsk vin. Derudover producerer Californien mange Malbec-vine, der ofte er mærket som "Monterey".

  • Druesort: Blå
  • Til hvilken slags vin: Rødvin
  • Malbecs oprindelse: Frankrig
  • Lagring af malbec: Typisk 5-10 år
  • Serveringstemperatur for malbec: 15 til 20 grader
  • Typisk alkoholprocent i malbec: 13% til 15%
  • Malbec passer til flg. mad: Krydret mad, magert okse, tomat og svampe.
  • Malbec bliver dyrket i følgende lande: Australien, Chile,  Argentina, Frankrig og USA
  • Malbec: noter og aromaer: Blommer, solbær, brombær, svesker, vanilje, kaffe, blåbær, chokolade og hindbær. 

Hvordan er en Malbec vin?

Vinen har en mørk lilla farve med et skær af rødt. Alkoholindholdet varierer fra 12 % til 15 %. Der er mange forskellige druesorter, der bruges i produktionen af Malbec-vine. Malbec-vine kan nydes til mange forskellige retter, herunder kød- og osteretter samt grøntsager som asparges eller artiskokker. Malbec-vin kan beskrives som at have en jordagtig smag med noter af tørret frugt såsom rosiner eller dadler. Vinen har også en krydret finish, der vil blive hængende i ganen i timevis efter at have smagt den.

 

Malbec der skal hældes i vinglas
Napa Valley

Hvordan adskiller sorten Malbec sig fra andre druer?

Malbec er en sort af rødvinsdruer, der kommer fra Malbec-regionen i Frankrigs Rhone-dal. Det bruges oftest til fremstilling af rødvin. Druen har en karakteristisk smag og aroma, der kan beskrives som jordagtig, læderagtig og frugtagtig med noter af brombær, kirsebær og viol.

Sorten Malbec har en historie, der går tilbage til det 18. århundrede. Den blev først plantet i Argentina af franske immigranter, som bragte deres vinmarker med sig, da de immigrerede til landet.

 

Forhandlere af Malbec:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Vintønden
Vinguruen
Buus Vine