Hjem Druer Muscat
a
Muscat

Muscat vin

Muscat vin kommer fra hele verdenen, da det er en af de mest udbredte druer rent geografisk. Du finder druen i mange forskellige lande. Dog er muscat ikke kun en enkelt drue, men derimod en stor familie af forskellige varianter. Oprindeligt blev de dyrket omkring middelhavet og det siges, at druen er en af de første druesorter til at blive brugt på en større skala i forhold til vinproduktion.

  • Serveringstemperatur for Muscat: 7 til 12 grader
  • Typisk alkoholprocent for Muscat: 9% til 11%
  • Muscat passer til flg. mad: Frugt, sushi, lette retter og milde oste.
  • Muscat er dyrket i følgende lande: Italien, Frankrig og Spanien. 
  • Merlot – noter og aromaer: Pærer, ferskner, citrus, muskat, blomster, abrikos og mandariner.

Hvad kendetegner muscat som drue og vin?

Vin lavet af muscat-druer kommer næsten altid med en vild og frugtig smag. Aromaen ligger altid omkring dette spektrum, men som sagt, så findes der mange varianter af muscat-druen i familien omkring. Du kan samtidig finde muscat vine, som er tørre eller søde, med eller uden bobler og endda også som spiritus. Det er en drue, som har mange kvaliteter og derfor er den også blevet dyrket i flere århundrede. Mange af os kender den som en sød hvidvin og den er elsket over hele verdenen for netop disse kvaliteter.

 

Muscat vin fra en bestemt drue

Forhandlere af muscat vin:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Druer til Muscat vin

Hvor dyrker man muscat? 

Som nævnt i første afsnit, så kan du finde muscat druer dyrket i mange forskellige lande. De mest kendte i dag er dog regionen Alsace i Frankrig, samt østrig. Her laver de hvidvine af højeste kvalitet, men de er helt unikke i forhold til andre regioner. I Spanien og Italien er muscat druerne kendt for at blive soltørret, hvorefter de bliver lavet til dessertvin. Det bringe sødmen frem i vinen, hvilket givet en lækker, frugtig dessertvin. Ud over det, så kan du også besøge Norditalien og finde mange mousserende vine lavet af muscat, eller som de kalder den Moscato d’ Asti.

 

Find druen i hele verdenen

Druen, som har sin oprindelse ved Middelhavet har dog også spredt sig til andre egne end bare de europæiske. Ud over Frankrig, Italien og Spanien, så finder du også i dag druen dyrket i lande som Sydafrika, Israel, USA og Grækenland. Hver enkelt land har deres unikke produktionsmetoder, samt aromaer og smage. Muscat er en meget fleksibel drue og derfor passer den også ind på mange forskellige slags jordbunde, klimaer og kombinationer heraf.

Muscat druer