Hjem Vin Rødvin
a
Rødvin

Rødvin

Rødvin er en type vin lavet af mørkfarvede druesorter. Rødvine gæres normalt med druernes skind, og de har derfor en mørkere farve og rigere smag end hvidvine.

Hvad er historien bag rødvin og hvor kommer det fra?

Vin er den mest populære alkoholholdige drik i verden, og det er en af de ældste kendte alkoholiske drikke.

Det første bevis på vinproduktion blev fundet i Georgien og Iran, der dateres tilbage til 6000 f.Kr. De tidligste beviser for druevin blev fundet i Kina, som går tilbage til 7000 f.Kr. Den vin, som vi kender i dag, stammer dog fra Italien og Grækenland.

Rødvin på hylde

Forhandlere af rødvin:​

Rødvinsmark

Hvorfor hedder det rødvin?

Rødvin kaldes rød på grund af dens farve. Navnet kommer af, at druesaften efterlades for at oxidere og blive brunlig-rød i farven. Der er mange forskellige teorier om, hvor begrebet “rødvin” stammer fra. En teori tyder på, at den først blev brugt af en fransk vinbonde ved navn Pierre de Saint-Éxupéry, som havde en vingård i Frankrigs Bourgogne-region. Han plejede at kalde sin vin “vin rouge”, som oversættes til “vinrød.”

De bedste rødvinsproducerende regioner i verden er Italien, Frankrig, Spanien og Portugal. Disse lande er kendte for at producere højkvalitetsvine lavet af traditionelle druesorter som Sangiovese, Tempranillo og Malbec. Disse lande producerer også vine lavet af andre druesorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir og Chardonnay.

Lande, som producerer rødvin

Frankrig flag
Frankrig
Italien flag
Italien
Spanien flag
Spanien
Tyskland flag
Tyskland
Østrig flag
Østrig

Hvorfor er det vigtigt at kende smagen af et lands vine, når man rejser til det pågældende land?

Smagen af en rødvin påvirkes af mange faktorer. En af de vigtigste faktorer er terroiret, eller jorden og mikroklimaet, som druerne dyrkes i. Andre faktorer omfatter druesort, vinstokkes alder, vingårdsplacering, vindyrkningspraksis og vinfremstillingsteknikker. Smagen af et lands vine er vigtig at kende, fordi den kan repræsentere det pågældende lands kultur og traditioner. Vinen i Italien for eksempel er typisk lettere og mere syrlig end vinene i Frankrig. Dette kan tilskrives klimaet, jordbundsforholdene og druesorter, der bruges i hver region.

En af de bedste måder at lære om et lands kultur er gennem deres mad og vin. Vinsmagningsture er ofte tilgængelige for rejsende, der ønsker at lære mere om, hvordan vin fremstilles, hvad der gør en god vin, eller hvordan forskellige vine fra forskellige regioner smager.