Hjem Vin Alkoholfri vin
a
Alkoholfri vin på skærebræt med ost

Alkoholfri vin

Alkoholfri vin er ligesom almindelige vine, idet de kan bruges som drink sammen med et måltid, eller blot nydes alene for at slappe af. Den største fordel ved disse vine er, at de ikke har kalorierne fra deres alkoholiske modstykker. Dette gør dem gode til folk, der ønsker at undgå kalorierne i vin, men stadig nyde et glas. Ikke-alkoholholdige vine fremstilles ved brug af en proces kaldet omvendt osmose. Denne proces fjerner alle spor af alkohol fra vinen. Denne proces udføres ved at bruge en membran, der er porøs nok til at lade vand- og alkoholmolekyler passere igennem, men ikke store sukker- eller smagsmolekyler.

Forhandlere af alkoholfri vin:

Jysk Vin logo

Hvorfor skulle nogen vælge at drikke alkoholfrie vine i stedet for almindelig vin?

Vinindustrien gennemgår et skift i den måde, den producerer og sælger vin på. Alkoholholdige vine bliver erstattet med ikke-alkoholholdige vine i hele verdenen og mange er begyndt at se den minimale forskel i smag i bl.a. rosé- og hvidvine. Nogle mennesker kan vælge at drikke alkoholfri vin i stedet for almindelig vin af forskellige årsager. Ikke-alkoholholdig vin kan være en bedre mulighed for nogle mennesker, der skal køre hjem efter at de har drukket alkohol. Det kan også være en mulighed for gravide kvinder, der gerne vil nyde et glas vin uden at bekymre sig om, at alkohol kan skade deres ufødte barn. Alkoholfrie vine bliver også mere populære, fordi de kan nydes af folk, der ikke drikker alkohol af religiøse årsager, eller fordi de ikke kan lide smagen af alkohol. 

I de senere år er det blevet særdeles populært at drikke alkoholfri mousserende vin og alkoholfri Champagne. Man kan dog ikke finde en rigtig champagne uden alkohol, da det er en del af de officielle krav, at der er en bestemt procent i Champagnen, men hvem ved om det kunne ændre sig i fremtiden?

Rødvin i glas med druer og prop
Alkoholfri vin med asparges, ost og salami

Hvad er fordelene ved alkoholfri vin?

Vine uden alkohol er et alternativ til dem, der stadig ønsker at nyde smagen af vin, men af personlige årsager vil undgå alkoholen. Ikke-alkoholholdige vine er en god mulighed for dem, der er på diæt og ønsker at nyde smagen af vin. De har færre kalorier og kulhydrater end almindelig vin. Det har også mindre surhed, hvilket er godt for folk med halsbrand eller mavesår.

Ikke-alkoholholdige vine kan nydes af mennesker i alle aldre, inklusive gravide kvinder, børn og seniorer. Det er også en god mulighed for dem, der ønsker at undgå alkohol, men stadig ønsker at nyde deres yndlingsdrink til fester eller begivenheder.

Sådan finder du en god alkoholfri vin:

Der er egentlig ikke en magisk formel for hvordan man finder en god alkoholfri vin. Det er det samme, som man skal kigge efter, som hvis man ledede efter en normal vin. Kend dine druesorter, dine områder og dine favoritter og prøv dig frem, én flaske ad gangen. Der er stor forskel i hvad folk gerne vil have i en vin og der kan være gode alkoholfrie vine til et væld af anledninger. Det er selvfølgelig også derfor der ikke findes “den bedste alkoholfri vin” i verden, da smag er subjektiv. 

Findes der en alkoholfri vin til enhver lejlighed?

Det er rigtigt, at der er nogle vine, som er alkoholfrie. Disse vine har dog normalt et meget lavt alkoholindhold, så de er ikke den bedste mulighed til en fest eller et arrangement.

Der er ikke noget, der hedder en vin, der er alkoholfri, men som stadig smager som vin. Nogle eksperter siger, at smagen af vin kommer fra dets alkoholindhold, og uden det vil smagen være anderledes.

Vinsmagning

Alkoholfrie vine er et sundere alternativ til almindelige vine. Med en lavere mængde kalorier, samt de samme gode egenskaber, som almindelig vin, får du en vin, som er sundere. Faktisk viser nogle undersøgelser, at alkoholfri vin har de samme sundhedsmæssige fordele som rødvin. For eksempel kan det have antioxidanter, polyphenoler og høje niveauer af polysaccharider (som hjælper med fordøjelsen).