Piemonte vin marker

Piemonte vin

Piemonte vin kommer fra en region i Italien, der selvfølgelig hedder Piemonte og er kendt for sin vinproduktion. Den ligger ved foden af Alperne, som har et klima, der er perfekt til druedyrkning. Regionen har produceret vin siden romertiden, og den blev opkaldt efter det piemontesiske folk, der slog sig ned der. De mest berømte vine fra denne region omfatter Barolo, Barbera, Dolcetto, Grignolino og Nebbiolo. Regionen har den mest koncentrerede vinproduktion af højeste kvalitet i Italien, og vinene har et internationalt ry for fremragende kvalitet. Piemonte-vine anses ofte for at være "den bedste værdi i verden."

I hvor lang tid har man lavet vin i Piemonte regionen?

Vin er blevet lavet i Piemonte-regionen i over 2.000 år. Den første omtale af vin i Piemonte-regionen var i en latinsk tekst fra år 200. Denne tekst nævner, at vin blev lavet af druer dyrket på vinstokke, der blev dyrket nær Torino. I middelalderen blev vin produceret og indtaget af munke, der boede i nærheden af byen Novara. De brugte deres overskydende drueproduktion til at lave vin til salg til folk, der bor i Milano og Genova. Det anslås, at der høstes over en million tons druer hvert år fra denne region i dag.

 

Vinmarker i Piemonte

Forhandlere af Piemonte vin:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Vin fra Piemonte

Hvad er regionen Piemonte i Italien kendt for?

Piemonte-regionen ligger i den nordlige del af Italien. Det er hjemsted for Torino, en industriby, der engang var hjertet af landets tekstilindustri, men som siden er blevet et center for luksusbilproduktion. Regionen er også kendt for sine vin- og fødevareindustrier samt sin high fashion-industri. Hjem til mange prestigefyldte vinmarker er Piemonte også kendt for sin rige gastronomi og elegante arkitektur. Besøgende kan nyde nogle af regionens mest ikoniske vine, mens de besøger verdensberømte vingårde. Derudover er maden her intet mindre end enestående, med retter som Tartufo Nero Risotto og Gnocchi med Trøffler.