Hjem Druer Grüner Veltliner
a
Grüner Veltliner vin

Grüner Veltliner vin

Grüner veltliner er den førende druesort i Østrig. Den har faktisk været med til at løfte østrigsk vin til nye højder inden for vinproduktion. Druen passer nemlig perfekt til det østrigske klima, samt jordbunden, som du finder i det bjergede landskab. Med en grüner veltliner vin får du en vin, som er frisk, modig og tør. Den ligner på mange måder riesling vin, men forskellen er, at grüner veltliner aldrig bliver blandet med andre druer. Du får altså en vin på en drue, som er så komplet, at den altid kan stå selv.

Hvor bliver Grüner Veltliner vin lavet?

Selvom Østrig har været med til at skubbe druen frem til en status, som verdenskendt, kan druen også findes i andre lande. Dog vil man oftest se den Tjekkiet, Ungarn og selvfølgelig Østrig. Det er en drue, som har brug for en speciel blanding af klima uden for meget varme, fugt, samt en jordbund, hvor der er masser af vand tilgængeligt. I Østrig bliver den især dyrket vest for Wien og langs den østrigske flod Danube.

 

Gruner veltliner druer

Forhandlere af Grüner Veltliner vin:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Vin af Grüner Veltliner

Hvad er kendetegnene ved vin lavet af Grüner Veltliner?

Grüner Veltliner bliver brugt til at lave hvidvin. Tørhed går ofte igen i vinene, som også tit har noter af mineraler, hvid peber og grønne frugter. Du får altså en vintype, som ikke nødvendigvis er den store pleaser, men derimod en hvidvin med kant, personlighed og masser af spark. Vinene har generelt en høj syre, som får din mund til at løbe i vand ved første tår. Grüner Veltliner er en vidunderlig madvin, da den passer godt til mange forskellige retter, uden at være dominerende og overrumplende.

 

Hvad er historien bag druen?

Grüner Veltliner er en drue, som først har slået igennem inden for det sidste årti. Det er en drue, som i mange år har været undervurderet for dens smag, kvalitet og ry. I Østrig har vinindustrien slået igennem inden for de seneste 5 år, hvor Grüner Veltliner har en stor andel i succesen. Det er som om, at de endelig har fundet den perfekt opskrift og produktionsmetode for denne fantastisk skarpe og tør vindrue.

Grüner Veltliner druer