Sicilien

Sicilien - Kvantitet over kvalitet

Sicilien er den italienske region, som producerer mest vin. Det har de gjort i meget lang tid. De har nogle af de bedste foranstaltninger i forhold til det optimale udbytte af vin. Dette har dog gjort, at der bliver ofte fokuseret mere på kvantiteten af vin end kvaliteten. Historisk set er vin fra Sicilien ikke noget, som de fleste vinelskere og sommelier ville hive frem som det første. Dette kommer igen af kvantitet over kvalitet. Regionen er dog på vej til en ny tid, hvor flere og flere vinbønder fokuserer på kvaliteten.

Hvilke slags vine er Sicilien kendt for?

I Sicilien er der både kendte rød- og hvidvine. Med deres gunstige produktionsvilkår er der mange, som har spredt sig ud over flere forskellige vine, så de kan producere i store mængder, samtidig med at de har et stort sortiment. Du finder flere forskellige rødvine, som de fleste kender: Nero d’Avola, Frappato og Mascalese.

Derudover bliver der også lavet en lang række, flotte hvidvine på den solbeskinnede ø i Middelhavet. Moscato, Bianco og Grillo er især fremtrædende. De er ofte friske og delikate, så hvis du er til en hvidvin med masser af smag, så tag et kig efter vin fra Sicilien. Deres ry er noget dårligere end kvaliteten.

 

vinstokke og træer på Sicilien

Forhandlere af vin fra Sicilien:

Jysk Vin logo
Winefamly logo
Den Sidste flaske logo
Buus Vine Logo
vindruer fra Sicilien

Hvordan er klimaet på Sicilien til produktion af vin?

Øen har utrolig mange solskinstimer om året. Dette giver vinstokkene gunstige forhold til at vokse sig store og modne hurtigt. Du får modnede vine, som kun kan laves i varmere klimaer. Derudover er øern også begunstiget af de mange højdemeter i regionen, samt de varme, tørre vinde fra det afrikanske fastland, som er med til at skabe jord, der ofte er tør. På øen er det derfor essentielt at få vandet i løbet af sommeren, så vinstokkene ikke dør ud pga. tørke. Man skal til gengæld holde øje med klimaforandringerne i verden, da en region, som Sicilien, er en af de første, som pludselig ikke kan producere vin mere pga. øget varme og tørke.