Bianchello druer

Bianchello - Den italienske kystvin

Bianchello er en hvidvinsdrue, som er blevet dyrket i mange århundrede i Italien. Du finder den oftest i det centrale og østlige Italien, hvor den i regionerne Emilia-Romagna og Marche har stor betydning. Man kan faktisk datere druen tilbage til 200 år før kristus, hvor romerske politikere fortæller om påvirkningen af vin, heraf Bianchello, på krigene og krigernes sløvhed pga. alkoholen. I dag er den mere kendt for at komme fra Metauro-flodens bredder, hvor den bliver dyrket på de flotte bakker.

Hvad er kendetegnene ved vin af Bianchello?

Bianochello stammer fra kystbyerne i det østlige Italien. Her ville man gerne have en drue, som passede godt til det lokale mad og hvad der var tradition for at spise. Som så mange andre kystbyer, så blev der spist meget skaldyr og fisk. Bianchello fik en speciel plads i historien netop fordi den passer perfekt til skaldyr, så en god del af vinproduktionen bliver faktisk drukket lokalt. Bianchello vine er ofte lidt gule i farven og har aromaer af friske frugter, som æble, pære og ferskner. Derudover har den små aromaer af hvide blomster og en mineralsk smag. 

 

Hvidvinsdruer

Forhandlere af vin af Bianchello:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Grønne druer til hvidvin

En vin der pleaser de lokale

Bianchello har grundet historien i regionerne stor betydning for den lokale befolkning. En madvin, som ofte bliver brugt i dagligdagen. I dag er der en enkelt DOC, som Bianchello er kendt for at have del i og det er Bianchello di Metauro. Her skal druerne være dyrket i regionen omkring floden, så de må lægge navnet til. DOC vine er kendt for at have specifikke krave i forhold til produktion, regioner og druer. Udover hvidvine bliver der også brugt en del af Bianchello druerne til at lave mousserende vine. Her bliver de dog ofte blandet med andre hvidvinsdruer, så du får en vin, som kan drikkes for sig selv

 

Skaldyr og fisk til Bianchello

Med en frugtig og frisk hvidvin kan man ofte parre dem til lettere retter eller skaldyr og fisk. Bianchello er ingen undtagelse her. I regionen Marche finder du store fiskebyer, som er kendt for at have et bredt udvalg af fisk og skaldyr på menukortet og hertil passer vin af Bianchello perfekt. Som mange andre frugtige hvidvine passer Bianchello også godt som aperetif eller til lettere retter med pasta og/eller kylling. Du skal bare dine vine af Bianchello med lettere retter generelt og ikke drikke den til rødt kød, da den vil forsvinde med alt for mange krydderier.

Vinmarker til Bianchello