Hvad er restsukker?

Restsukker - Ske fyldt med sukker

Restsukker er et naturligt sukker, der forbliver i druerne, efter de er høstet. Det kan ses som en rest fra druens naturlige fotosynteseproces, som omdanner sollys til sukker. Restsukker er også kendt som “dessertvinen”, fordi det bruges til at lave vin med en sød smag og højt alkoholindhold. Du ser især restsukker være en stor del af mousserende vin og dessertvin.

Restsukker er den mængde sukker, der er tilbage i en vin efter gæring. Det måles i gram per liter og kan variere fra 0-100g/l. Det resterende sukkerniveau kan påvirke kvaliteten af en vin, og hvordan den smager. Hop evt. over til vores side om Black Tower og læs om forskellen i mængden af restsukker i de forskellige vine. Mange kender smagene fra disse vine og kan derfor nemmere relatere til hvor meget den resterende mængde sukker i vinen betyder.

Der er 3 forskellige metoder til at måle niveauet af restsukker i vin:

1. Den mest almindelige metode er at bruge et hydrometer til at måle tætheden af vinen.

2. En anden metode er at måle sukkerindholdet ved at bruge et saccharometer.

3. Den tredje metode er at bruge et refraktometer, som måler, hvor meget lys, der bøjes, når det passerer gennem væsken, og derefter beregner, hvor mange grader denne bøjning er ud fra, hvad det ville være for rent vand (0°) og rent sukker (90°) ).