Black tower vin fra de tyske vinmarker

Black Tower - Vin fra Reh Kendermann

Black Tower står sandsynligvis stærkt i mange dansker minder. Den tog Danmark med storm i 2010’erne, hvor den altid stod øverst på tilbudslisterne ved den tyske grænse og i de danske supermarkeder, men hvem har egentlig lavet den så lokalberømte vin? De billige dråber fra Black Tower er blevet drukket i flæng af utallige teenagere og voksne, som har været yderst tilfredse med den pleasende vin. Vi giver dig baggrunden bag manden og vinhuset, som har lavet vinen: Reh Kendermann

Forhandlere af Black Tower vin online

Jysk Vin logo
Winefamly logo
Den Sidste flaske logo
Buus Vine Logo

Weinkellerei Reh Kendermann

Reh Kendermann er den største vineksportør i Tyskland. Faktisk så eksporterer de deres vine til alle kontinenter i verden, hvilket ikke kan sige om mange vinproducenter. Weinkellerei Reh Kendermann holder til i Bingen. Derudover har de også vinproduktion i Böchingen, Leiwen og Gau-Bickelheim. Alt i alt har de over 250 hektar vinmarker til at dyrke deres druer. 

Black Tower har været Reh Kendermanns største succes. Der bliver solgt over 14 millioner flasker om året over hele verden. Det gør ham også til det største vinbrands, som eksisterer i det store Tyskland og har i særdeleshed været med til at sætte tysk vin på verdenskortet inden for vin til den almene husholdning. 

Black Tower Rødvin

Black Tower Dornfelder Pinot Noir

Black Towers Dornfelder Pinot Noir er en klassisk tysk rødvin, som giver masser af smag af røde bær og krydderier. Den ligger i den søde ende af skalaen for rødvin og derfor er det også en pleaser for mange, som kan drikke den til hverdag. Black Tower Dornfelder Pinot Noir er lavet af de to klassiske druesorter, som navnet antyder, Dornfelder og Pinot Noir. Sammen komplementerer de hinanden rigtig flot og du får en tysk rødvin, som man aldrig bliver træt af. En god flaske tysk rødvin fra Black Tower til enhver anledning. 

Rødvinen har cirka 12% alkohol og 10 g restsukker pr. liter vin. Den passer især til barbeque og grillmad, samt tungere retter og rødt kød. I smagsprofilen finder du noter af brombær, kirsebær, marmelade, blomme og krydderier. 

Black Tower Smooth Red

Den mest velkendte rødvin fra Black Tower hedder Smooth Red. Navnet er en perfekt beskrivelse af en tysk rødvin, som er afbalanceret og glider ned nemt. Modsat andre vine, så kan man ikke sætte en bestemt druesort på denne rødvin. Black Tower Smooth Red er nemlig klassificeret som Cuvée, hvilket vil sige, at det er en blandingsvin. Her blander producenter vin fra forskellige druesorter for at opnå en bestemt smag. Det kan afhænge af året høst, aromaer og mange andre faktorer. 

Black Tower Hvidvin

Black Tower Fruity White

Den klassiske hvidvin fra Black Tower hedder Fruity White. Her får du, lige som Smooth Red, en blandingsvin, som er lavet af en blanding af hvidvinsdruer fra udvalgte områder. Dvs. at Black Tower Fruity White er en Cuvéevin, altså en blandingsvin, hvor man ikke kan se på mærket, hvilke druer den indeholder. Fruity White er en mellemsød tysk hvidvin, som har et alkoholindhold på omkring de 9%. Derudover finder du cirka 30 g restsukker pr liter vin, som er med til at give den sødme og balancere den i forhold til syreniveauet. 

Hvidvinen har smagsnoter af honning, appelsin, passionsfrugt, fersken og ananas. En lækker kombination, som er god til sommervarmen og kan drikkes enkeltstående uden mad til. Server den ved 5 til 8 grader, så opnår du i hvert fald den smag, som producenten har haft i sinde at servere. 

Black Tower Fruity White er med dens frugtige og balancerede noter også god till asiatisk mad, hvor den ikke overdøver smagene af nudler, grøntsager, mm. Du kan finde vinen i båden den klassiske flaske med 0,75 liter eller den populære bag-in-box med 3 liter vin. 

Black Tower Riesling

Riesling er den mest populære og velkendte drue i hele Tyskland. Black Tower Riesling giver dig en hvidvin med eksotiske smagsnoter og masser af frugt. Æbler, grape, citron og fersken brager frem i aromaerne. Deres riesling vin giver dig også masser af syre, samtidig med at vinen er tør, så du får en oplevelse af liv og sommer i din mund uden at den sprænger din mund med denne Black Tower udgave. Den passer godt til asiatisk mad, samt fisk og vegetariske måltider, hvor der ikke er store, røde stykker kød. 

Vinen bliver lavet i Rheinhessen i Tyskland og kommer typisk med et alkoholniveau på 12%. Dette er meget klassisk for Riesling og denne vin er ingen undtagelse. I forhold til Fruity White, så er der mindre restsukker i denne hvidvin – kun cirka 9 g restsukker pr liter. 

Black Tower Rivaner

Black Tower Rivaner er en klassiker inden for tysk vin og især Black Tower fra Reh Kendermann. Som en af de mere traditionelle druesorter giver Rivaner en mere afblødet smag med en smule sødhed. Denne Black Tower hvidvin er lavet ved lave temperaturer, som giver en let sødme og masser af krop for en hvidvin. I vinen finder du aromaer og smagsnoter af æble og pære, samt honning, appelsin og ananas. Black Towers Rivaner passer godt til asiatiske retter og vegetariske måltider, hvor den komplimenterer maden perfekt. 

Black Tower Rivaner kommer typisk med et alkoholniveau på 9% og cirka 25 g restsukker pr. liter vin. Den vandt sågar guld til Berlin Wine i 2016 i kategorien Vintage.

Black Tower Rosévin

Black Tower Rosé

Sidst, men ikke mindst, har vi Black Tower Rosé. Det er en af de mest solgte vine fra Black Tower-brandet. Med en livlig smagsaroma, en subtil sødme og aromaer fra massevis af bær gør den til en pleaser inden for rosévin. Mange nyder at drikke den kold på terrassen, hvor den passer perfekt til den danske sommer. Black Tower Rosé er en Cuvéevin, der ligesom de andre Black Tower vine er en blandingsvin.

Rosevinen er en mellemsød vin, som kommer med cirka 9% i alkoholindhold. Som så mange andre roséer, så har den til gengæld et højt niveau af restsukker – Faktisk op til 30 g pr liter vin. Smagene inkluderer kirsebær, ananas, jordbær og hindbær. Den er god til sommeren med lette retter, asiatisk mad og især god til desserter. 

Black Tower vin findes i mange forskellige typer og varianter. Faktisk så har de 20 forskellige varianter af hvidvin, rødvin, rosévin og mousserende vin. Black Tower er desuden den mest eksporterede vin fra Tyskland nogensinde, hvilken nemt kan tilskrives deres brede appel og popularitet. 

Black Tower vin fåes både i 0,75 l, 1 l og 3 liters. Især bag-in-box med 3 liter har været populære for grænsenhandlen i Tyskland.