Vinordbog

Restsukker - Ske fyldt med sukker

Hvad er restsukker?

Restsukker er et naturligt sukker, der forbliver i druerne, efter de er høstet. Det kan ses som en rest fra druens naturlige fotosynteseproces, som omdanner sollys til sukker. Restsukker er også kendt som “dessertvinen”, fordi det bruges til at lave vin med en sød smag og højt alkoholindhold. Du ser især restsukker være en stor …

Hvad er restsukker? Læs mere »

Sommerlier

Hvad er en sommelier?

En sommelier er en vinekspert, der er uddannet i kunsten at smage, vurdere og parre vin, har bestået Court of Master Sommeliers eksamen og anses for kvalificeret til at rådgive folk om vinvalg. For at blive sommelier skal man først blive lærling og arbejde under en Master Sommelier i en vis periode. Når lærlingen har …

Hvad er en sommelier? Læs mere »

Tanniner fra lagereg

Hvad er tanniner?

Tanniner er en del af alle vine. Det kommer fra druernes skind, kerner og grene. Derudover bliver tanniner også udviklet af f.eks. tønderne, som de er lagret i. Derfor er der også stor forskel på lagringsmetoden, hvis man gerne vil have en vin, som er rig på tanniner. Tanniner er gode i rødvin, da det …

Hvad er tanniner? Læs mere »