Bordeaux vin på tønde

Bordeaux vin

Bordeaux vin har en lang historie i den franske vinindustri. Bordeaux omtales nemlig ofte som 'den franske vins vugge'. Det er en vinproducerende region i det sydvestlige Frankrig, der producerer nogle af de bedste vine i verden. Fransk vins historie starter med romerne, som introducerede vinstokke til Gallien. I det 17. århundrede blev Bordeaux-vine meget rost og eksporteret over hele Europa. Efter Anden Verdenskrig kom der en genoplivning inden for vindyrkning og vinfremstilling. I de senere år er vinmarker blevet plantet i stor skala for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter kvalitetsvin. Bordeaux-regionen omtales ofte som 'den franske vins vugge'.

Hvilke druesorter bruger man i Bordeaux?

Bordeaux er en type rødvin, der er lavet af forskellige druesorter. De mest almindelige druer i Bordeaux er Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc.

Bordeaux har produceret vin i århundreder, og vinen fra denne region anses som sagt for at være nogle af de bedste i verden. Der er mange forskellige typer vine fra denne region, men her er nogle af de mest populære:

  • Cabernet Sauvignon: Cabernet Sauvignon er en af de mest populære rødvine i Bordeaux. Druerne, der bruges til at fremstille denne type vin, er sorte, med et tykt skind, og deres blade er lange og smalle.

  • Merlot: Merlot er en anden type rødvin, der kommer fra Bordeaux. De druer, der bruges til at lave den, har en tynd skal, hvilket gør dem mere følsomme over for vejrændringer, men de producerer en medium til fyldig rødvin med en stærk garvesyrestruktur.

 

Gamle Bordeaux vin på bord

Forhandlere af Bordeaux vin:

Korkprop med vin

Hvad er Bordeaux-regionen i forhold til vin?

Bordeaux omtales ofte som ‘den franske vins vugge’. Det er en vinproducerende region i det sydvestlige Frankrig, der producerer nogle af de bedste vine i verden.

Fransk vins historie starter med romerne, som introducerede vinstokke til Gallien. I det 17. århundrede blev Bordeaux-vine meget rost og eksporteret over hele Europa. Efter Anden Verdenskrig kom der en genoplivning inden for vindyrkning og vinfremstilling. I de senere år er vinmarker blevet plantet i stor skala for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter kvalitetsvin. 

 

Hvad kan man ellers se i Bordeaux?

Bordeaux er hovedstaden i Bordeaux-regionen. Byen har en befolkning på omkring 240.000 mennesker. Man kan se katedralen Saint-André i Bordeaux. Den blev bygget i det 12. århundrede og er en af de mest berømte katedraler i Frankrig.

Man kan også se en statue på Place de la Bourse, som ærer Pierre-Gustave Roze, som var en fransk kemiker og forretningsmand, der grundlagde det, der skulle blive Pernod Ricard. Denne statue har stået der siden 1894, da den blev bestilt af hans søn, Henri-Louis Pernod.

Slot i Bordeaux

Bordeaux rødvine er lavet af Cabernet Sauvignon druen, som er meget plantet i Bordeaux regionen i Frankrig. Bourgogne rødvine er lavet af Pinot Noir druen, som er mere udbredt plantet i Bourgogne, Frankrig.

De to vine har forskellig smag, fordi de er lavet af forskellige druer og dyrket i forskellige regioner. De har også en anden farve på grund af deres respektive drues skal og tanniner.

Et bordeaux glas er en type vinglas, der har en bred skål og en kort stilk. Disse glas bruges typisk til at drikke rødvine.

Navnet “burgunder” kommer fra det franske ord “Bourgogne”, som betyder “fra Bourgogne”. Bourgogne-regionen i Frankrig har været berømt for sine vine siden middelalderen.

Et typisk bordeaux glas er designet til at fange vinens aromaer og holde dem tæt på næsen, så den, der drikker, kan nyde dem.