Peruviansk vin
Peruviansk vin har skabt sig et navn i vinverdenen i århundreder. Landet er hjemsted for mere end 3.000 vinmarker og mere end 150 druesorter. Landets historie med vindyrkning kan spores tilbage til den præcolumbianske tid, hvor inka-civilisationen plantede druer så langt nordpå som Cuzco. I dag eksporteres peruvianske vine over hele verden og har vundet internationale priser. De mest almindelige druer, der bruges til at lave peruviansk vin, er Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot og Cabernet Sauvignon. Peruviansk vin er dog stadig ikke så kendt som andre store, vinproducerende lande som Frankrig eller Italien - Det gør dog ikke deres vine dårligere.
Hvad er nogle af de mest populære peruvianske vine?
Vinene er ofte lavet af druer, der dyrkes i Andesbjergene. Især klimaet i Andesbjergene kombineret med deres jordtyper giver en unik vinstil, som man ikke kan genskabe andre steder i verdenen. Den mest populære peruvianske vin er Torrontes, som er en hvidvin, der har en frugtagtig smag. En anden populær peruviansk vin er Cabernet Sauvignon, som er en rødvin med en stærk smag og aroma.
Forhandlere af peruviansk vin:
Hvordan er klimaet i Peru til at lave vin?
Klimaet i Peru er perfekt til plante druer og producere vin. Dens temperaturer er mellem 15° og 35°F, og størstedelen af nedbøren falder i vintermånederne. På grund af dette kan peruvianske vine være både rige og friske. Klimaet spænder også vidt i et landt, hvor den ene halvdel er dækket med bjerge. Afhængig af om du får vin fra den nordlige eller sydlige del af landet, kan der være forskel i smagene. Dette kan også blive påvirket af hvilken slags jordbund, som der er på de forskellige vinmarker.