Lingua Franca - Oregons vinperle

Lingua Franca er en vingård beliggende i Eola-Amity Hills-området i Oregon. Vingården er kendt for at producere kvalitetsvin af høj kaliber, der udtrykker regionens sande karakter. Vingården blev grundlagt i 2014 af Larry Stone, en anerkendt vinprofessionel med over 40 års erfaring i branchen.

De mest almindelige druesorter, der dyrkes hos Lingua Franca, er Chardonnay og Pinot Noir. Disse druesorter egner sig godt til det kølige klima og de vulkanske jordbunde i Eola-Amity Hills-området. Lingua Francas Chardonnays er kendt for deres kompleksitet og mineralitet, mens deres Pinot Noirs er kendt for deres dybde og struktur.

Forhandlere af Lingua Franca

Jysk Vin logo
Winefamly logo
Den Sidste flaske logo
Buus Vine Logo

Lingua Franca producerer en række forskellige vintyper, herunder mousserende, hvide, rosé- og rødvine. Deres mousserende vine fremstilles ved brug af den traditionelle metode og er kendt for deres elegance og finesse. Deres hvide vine gæres og lagres i rustfrie ståltanke for at bevare deres friskhed og mineralitet. Deres rosévine fremstilles ved brug af en teknik kaldet saignée, der involverer udblødning af en del af saften fra de gærende røde druer. Deres rødvine gæres og lagres i egetræsfade, hvilket giver vinen en subtil vanilje- og krydderikarakter.

Historien om Lingua Franca har rødder i ønsket om at skabe vine, der afspejler Eola-Amity Hills-områdets unikke terroir. Larry Stone, grundlæggeren af vingården, mener, at vingårdens vine er en refleksion af jorden og de mennesker, der arbejder med den. Dette kommer til udtryk i vinene, der er dybt forbundet med det sted, hvorfra de kommer.

Sammenfattende er Lingua Franca en vingård beliggende i Eola-Amity Hills-området i Oregon. Vingården er kendt for at producere kvalitetsvin af høj kaliber, der udtrykker regionens unikke terroir, med druesorterne Chardonnay og Pinot Noir i fokus. Vingården’s placering i Eola-Amity Hills-området er også strategisk, da området er kendt for sin unikke geologi og klima, der er ideelt for dyrkning af Chardonnay og Pinot Noir. 

Kølige vinde og vulkaner giver fantastiske vine

De kølige vinde, der strømmer ind fra Stillehavet, og de vulkanske jordbunde giver druerne mulighed for langsom modning og udvikling af komplekse smagsprofiler. De producerer en række forskellige vintyper, herunder mousserende, hvide, rosé- og rødvine. Historien om Lingua Franca udspringer af ønsket om at skabe vine, der afspejler områdets karakteristika.

Lingua Franca har hurtigt etableret sig som en betydningsfuld aktør i Oregon’s vinfremstilling og har opnået anerkendelse både nationalt og internationalt. Vingårdens grundlægger, Larry Stone, er en ikonisk figur i vinverdenen og har arbejdet som Master Sommelier og vinadministrator i mange år. Hans dybe forståelse af vine og terroir, sammen med hans engagement i at skabe autentiske og karakteristiske vine, har været afgørende for Lingua Francas succes.

Lingua Francas tilgang til vinproduktion er en blanding af tradition og innovation. De trækker på traditionelle metoder som fadlagring og den traditionelle metode til fremstilling af mousserende vin, samtidig med at de eksperimenterer med moderne teknikker og tilgange. Dette giver deres vine en unik karakter og en subtil balance mellem det gamle og det nye.