Amalfi i Campania

Campania

Du finder Campania i det sydlige Italien, hvor de ligger på skråningen før Italiens “fod”. Hjemstedet for sydens storby Napoli, som er verdenskendt for Pompei og deres vidunderlige kyster, herunder Amalfikysten. I Campania har de en lang tradition for at lave vine og vinregionen kan godt lidt at bruge mange forskellige slags druer. Det er også den mest velbesøgte regioner i det sydlige Italien, hvilket især kommer af deres store og spændende historie.

Hvilken slags vin er de kendt for at lave i Campania?

Campania vin er oftere vino de tavola end det er vin på minimum IGP-niveau. Generelt bliver der lavet meget bordvin i det sydlige Italien, hvor det er lidt fattigere end det rige nord. Napoli har altid været en storby, hvor pizza har været en stor del af den kulinariske scene. Napolitana pizza er verdenskendt og ikke uden grund. Derfor ser man også mange vine, som passer til pizza generelt. Her snakker vi mere om hvide, lette og tørre vine, som ikke overdøver maden. 

 

Vinbjerge i Campania

Forhandlere af vin fra Campania:

Jysk Vin logo
Winefamly logo
Den Sidste flaske logo
Buus Vine Logo
Amalfi kysten i Campania

Hvilke druer er mest fremtrædende i Campania?

I regionen Campania finder du hurtigt ud af at druen Aglianico er den mest fremtrædende druer. Disse vine er især kendt for tanniner, som er noget, der deler vinelskere i to store grupper: Den som hader det og dem som elsker det. Tanniner kan give vine stor kraft og smag, samtidig med at vinene får endnu større potentiale til at blive lagret, hvis vinene er lavet ordentligt. Tanniner er noget, som over tid udvikler flere aromaer og smage i en god rødvin, hvilket er lidt apropos for en region, som er kendt for lettere madretter.

Udover Aglianico finder du også en lang række andre druer, som er mere prominente i Campania end andre regioner: 

  • Pallagrello
  • Biancolella
  • Coda de Volpe
  • Tintore
  • Falanghina
  • Greco di Tufa 
  • Lacryma