Vinmarker og slot fra vinregionen Rheingau

Rheingau vin

Rheingau er en tysk vinregion, der ligger på den vestlige bred af Rhinen. Det har en lang historie med vinfremstilling, og det er også en af Tysklands mest prestigefyldte regioner. Det samlede areal af Rheingau er omkring 800 hektar, og det er hjemsted for omkring 30 vingårde. Filosofien bag Rheingau vine er, at de er lavet med omhu, kærlighed og sans for detaljer. De produceres i små mængder og ofte i små partier. Druerne til disse vine dyrkes normalt på stejle skråninger, hvor de kan få masser af solskin og frisk luft, som bidrager til deres kvalitet.

Hvordan adskiller vin fra Rheingau sig fra andre regioner?

Vinregionen Rheingau ligger i den sydlige del af den tyske delstat Hessen. Den strækker sig fra floden Main til Rhinen og grænser op til Frankrig, Luxemburg og Belgien.

Klimaet i denne region er mildere end i andre tyske vinområder. Vinmarkerne ligger på en svag skråning, og der er ingen ekstreme temperaturændringer mellem dag og nat. Vinene fra denne region har en mere frugtagtig smag end vine fra andre egne på grund af jordsammensætningen, som er rig på kalk.

 

Vindistriktet Rheingau

Forhandlere af vin fra Rheingau:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Vinslot i Rheingau

Hvilke druer bruger man mest i Rheingau?

Regionen i Tyskland, der er kendt for sine højkvalitetsvine. Der er dog en stor variation i hvilke druer, som de forskellige producenter bruger. I Tyskland finder du ofte flere grønne druer til hvidvin end andre vine. Her i Danmark er vi især kendte med Liebfraumilch og Riesling. Listen over druer i Rheingau inkluderer dog også følgende druer:

Hvad er historien om vin fra Rheingau?

Regionen er en af de mest anerkendte vinområder i Tyskland. Faktisk kan man datere vinproduktionen helt tilbage til romerne. Igennem tiden er også Karl den Store kendt for at have været med til at udvide produktionen af vin i området. Jorden er ofte fyldt med skiffer og sand, hvilket giver gode dyrkningsmuligheder for de overstående druer i Rheingau-distriktet.

Rheingau