Gamay

Gamay vin

Gamay druen er en stor del af den franske vintype Beaujolais, som er en vin, du finder på ethvert caféhjørne i den franske hovedstad. Gamay-druen bliver brugt til at lave kraftige rødvine, som oftest er produceret i Frankrig. Druen er kendt for at have et lavt niveau af tanniner, hvilket næsten gør den mere til en hvidvinsdrue end end rødvinsdrue. Gennem tiden er druen næsten blevet nostalgisk med sin lange historie inden for vinindustrien. Mange har især minder fra franske somre, hvor Gamay har været i fokus på spisebordet.

Hvad kendetegner vin lavet på Gamay-druen?

Gamay er som sagt kendetegner for at være hovedindgrediensen i Beaujolais vin. Den har et lavt indhold af tanniner og er ekstraordinær frugtig. Hos den rigtige producent kan denne frugtighed løfte vinen til steder, som få rødvine kan. Du får altså en drue, som kan give dig smagsnoter af mineraler, bær og kirsebær. Gamay er i familie med de forskellige Pinot Noir varianter, samt tæt på andre druer, som f.eks. Chardonnay og Auxxerois. 

Rødvinsdruen Gamay

Forhandlere af Gamay vin:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Gamay vin på flasker

Hvor dyrker man Gamay druer?

Du kan finde druen spredt ud over hele verdenen. Dog vil du finde en enorm koncentration af produktionen i regionen Borgougne. Her lavet de nemlig den før omtalte Beaujolais vin, som i mange år har været et hovedpunkt i regionen. Druen er også blevet spredt til USA, hvor du kan finde druen i f.eks. Californien.