Tempranillo vin

Tempranillo vin

Tempranillo er en rødvinsdrue, der bruges til fremstilling af vine fra Spanien, Portugal og Frankrig. Druen stammer fra Spanien og er en spansk sort. Det blev først dokumenteret i 1872 i byen Haro, La Rioja. Tempranillo-ranken har en tyk hinde, der er frostbestandig og har god modstandsdygtighed over for oidium, som kan forårsage råd på vinstokken. Den har også en høj tolerance over for tørkeforhold med god modstandsdygtighed over for vandstress i blomstringstiden. Druerne høstes normalt sidst i september eller begyndelsen af oktober, og nogle producenter høster så sent som i november. Den producerer fyldige vine med frugtige aromaer og smage, der er krydrede og let tanniske.

Hvorfor er Tempranillo vin bedre end andre vine?

Tempranillo vin er bedre end anden vin, fordi den er nem at drikke, let og har en frugtig, tør smag. Disse kvaliteter gør den til en god vin til at kombinere med mad eller bare drikke alene. I forhold til præferencer kommer det helt an på, hvad du leder efter, når du køber vin. Hvis du vil have en vin, der har en masse frugtsmag, så er Tempranillo måske ikke den bedste mulighed for dig, fordi den har mere jordagtig smag end andre druer som Cabernet Sauvignon eller Pinot Noir gør.

 

 

Vinmark

Forhandlere af Tempranillo vin:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Otto Suenson logo
Winefamly
Buus Vine
Tempranillo vin på vinhylder

Hvad er kendetegnene ved Tempranillo druen?

Tempranillo-druen er kendt for sit høje tanninindhold, som giver den en kraftig smagsprofil. Den har også lav syre, hvilket gør den til en ideel vin til lagring. Den stammer fra Spanien, og den er en af de mest plantede druer i verden. Selvom det ikke er en af de ældste sorter, har den haft en stærk tilstedeværelse i spanske vinmarker i over 170 år.

 

 

Hvordan smager vin lavet af Tempranillo?

Tempranillo er en druesort, der stammer fra Spanien og Portugal. Vinen har normalt en dyb, rig rød farve, men kan variere afhængigt af vinens stil. Folk beskriver det ofte som at have aromaer af brombær, blommer og vanilje med subtile noter af peber, tobak og cedertræ.

Vinmarker til Tempranillo