Moet & Chandon

Möet & Chandon Champagne

Moët & Chandon er et af de mest genkendelige champagnemærker i Danmark. Det er blevet synonymt med fejring og derfor ser man ofte flaskerne solgt på natklubber, barer og i gaveæsker. Deres exceptionelle ry er dog ikke kommet af ingenting og mange vil faktisk mene, at de er bedre end at blive solgt på natklubber. Moët er blevet en del af nattelivet i stedet for at være kendt for deres høje kvalitet, men hvordan endte de egentlig med at være et kendt mærke i første omgang? 

Jysk Vin logo
Winefamly logo
Den Sidste flaske logo
Buus Vine Logo

Möet & Chandon Champagne

Moët & Chandon er i dag et af de mest ikoniske og genkendelige vinhuse og champagnemærker i verden. De blev grundlagt i 1743 af Claude Moët, hvilket giver dem mange årtiers erfaring og succes. Vinhuset fik hurtigt et ry for at producere nogle af de bedste mousserende vine i verden og det spredte sig hurtigt til hele verdenen. I en verden, hvor sociale medier og elektroniske kommunikationsformer ikke eksisterede, var dette en enorm præstation! Selv den dag i dag er de kendt for deres luksuriøse bobler, som er perfekte til enhver anledning, hvor især til fejring og fest er den ofte fundet.

Udover deres kendte champagner producerer Moët & Chandon også en lang række af andre mousserende vine, som inkluderer deres Brut, Brut Rosé og Nectar Impérial. Alle vinene er lavet med nøjsomhed, omsorg og øje for detaljen, ligesom deres flagskib af en champagne. Dette gør dem dermed også vidunderlige til en lang række begivenheder og retter. Uanset hvad du serverer, så kan du finde en Moët til anledningen.

Moët Impérial

Möet Impérial er uden tvivl flagskibet og det mest kendte produkt i deres portefølje. Champagnen, som kan findes over hele verden, er lavet af en unik blanding af Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Den er kendt for sin friske, frugtige smag, en balanceret friskhed og en smule syre. Man ser den ofte brugt til fejringer, som aperitif eller til lettere retter, hvor en smule syre spiller godt op til maden. Her kan man med fordel bruge den som kompliment til en sød dessert, selvom de fleste nok foretrækker den til fejringer. Det skal siges, at den er det mest sikre bud på en nytårschampagne, som de fleste vil kunne lide, samtidig med, at den viser overskud.

Möet Impérial findes hos en lang række forhandlere i Danmark, da den også er den flaske fra Möet & Chandon, som bliver produceret i største mængde. Selvom det er den mest producerede, så skal du aldrig være i tvivl om kvaliteten. Hvis der er noget, som de ikke går ned på, så er det deres kvalitet, hvilket også har været med til at sende Möet op i verdenstoppen i årtier!

Möet Rosé Impérial

Et af Möet’s topprodukter er Rosé Impérial. Denne champagne er lavet på en blanding af Pinot Noir, Chardonnay og Meunier-druer. Smagen ligner lidt den klassiske Impérial, men lavet som rosévin får du lidt mere syrlighed og modenhed i smagen. Den er frisk og frugtig og så passer den perfekt til romantiske anledninger. Den lyserøde farve udstråler kærlighed og ømhed, som din partner helt sikkert vil elske! Vinen er et skud på porteføljen, som giver mere farve og udvalg blandt Möet & Chandon.

Möet Brut Impérial

Når det stærke sollys danser på de krystalklare champagneglas begynder en fejring af dine nærmeste. Med gyldne toner og elegante bobler har du det bedste kompliment til enhver anledning. En frisk smag af grønne æbler, forfriskende pærer og et hint af citrus udgør hoveddelen af Möet Brut Impérial. Champagnen har en vis kompleksitet uden at blive for meget, så du kan opdage nye toner i hvert glas. I modsætning til de andre flasker i sortimentet hos Möet, så får du en mere tør udgave af din favoritvin. Brut Impérial er i særdeles til kenderen og entusiasten, som gerne vil gøre noget ekstra til en fejring. Möet Brut er det bedste eksempel hvor højt baren kan sættes for champagnegårde. Du finder ikke mange andre champagner med samme elegance, kvalitet og oplevelse.

Möet Nectar Impérial

Nectar Impérial adskiller sig hurtigt fra de andre champagner hos Möet. Som navnet måske antyder, så får du en anden smagsprofil og oplevelse. Nectar Impérial er noget sødere i smagen. Klassificeret som en demi-sec champagne har den et højere niveau af restsukker. Det gør den også mere tilgængelig for flere, som måske har smag for sødere vine.
Möet Nectar Impérial passer til flere forskellige slags mad. Den søde smag gør, at den nemmere komplimenterer nogle madvarer, som vi ofte ser serveret. Faktisk er den god til både de klassiske søde desserter, men også som et godt kompliment til en stærk eller saltet ret. Du kan derfor bruge Möet Nectar til alt fra forret, hovedret og dessert uden, at den virker malplaceret. Selvom den skiller sig lidt ud fra de andre champagner i sortimentet hos Möet & Chandon, så bliver der ikke gået ned på håndværket og kvaliteten.

Overhovedet ikke! Selvom Möet & Chandon er perfekt til de mere specielle øjeblikke, så er den også god til almindelig hygge med både venner og familie. De friske smage og balancen gør den til en vin, som de fleste vil nyde.

Champagne skal altid opbevares et køligt, mørkt sted uden for sollysets rækkevidde. Den ideelle temperatur er omkring 10 grader. Vi anbefaler også, at vinen bliver opbevaret fladt, så man kan holde korkproppen fugtig og dermed minimere risikoen for at den går i stykker. Dette er også med til at holde på kulsyren i vinen, så du ikke får en flad oplevelse.

Vi anbefaler klart at nyde flaskens indhold umiddelbart efter åbning. Som så mange andre ting med kulsyre, så har de tendens til at blive fladere over tid. Derfor er den også klar bedst med det samme. Hvis du dog har en sjat til overs, så skal den gerne drikkes inden for 3-5 dage for at bibeholde så meget smag som muligt.