Vinmarkerne hos Bodega Sottano

Bodega Sottano

Bodega Sottano er en vingård i den argentinske region Mendoza. Du finder to hektar jord, hvor de dyrker flotte Malbec vine, som repræsenterer noget af det bedste, som du kan få af argentinske vine. Familien Sottano kommer oprindeligt fra Italien, men i 1890 slog de sig ned i Mendoza, hvor de begyndte at producere vin, samt markedsføre og eksportere til hele verdenen. Vingården er gået i arv siden da og i dag er det sønnerne Diego, Pablo og Mauricio Sottano, som bestyrer vingården.

Hvad er Bodega Sottano kendt for?

Bodega Sottano er kendt for at lave vidunderlige rødvine på druen Malbec. Du får argentinsk vin i højeste klasse fra de kuperede områder omkring Andesbjergene. Vingården ligger ved foden af bjergkæden i Perdriel, hvor der kun dyrkes lokale druesorter. 30 kilometer fra Andesbjergene, hvor vingården ligger, nyder de godt af skråningerne og masser af soltimer. Malbec er en stor del af argentinsk vin, så du får noget helt specielt. De er også kendt for at lagre alle deres vine på egetræsfade i deres underjordiske kælder. 

 

Bodega Sottano bjergvin

Forhandlere af Bodega Sottano vin:

Vinmarkerne høstes hos Bodega Sottano

Hvor meget vin producerer Bodega Sottano?

Vingården producerer op mod 800.000 liter vin om året, hvor størstedelen af processen er automatiseret. En højteknologisk vingård, hvor der ikke er efterladt meget til tilfældighederne. Du finder f.eks. deres Sottano Pinot Noir, som desværre er svær at få fat i i Danmark, men så er det godt, at de også er eksperter i at lave rødvin af Malbec. Deres Bodega Sottano Malbec findes nemlig hos danske forhandlere og du kan derfor nyde et argentinsk kunstværk hjemme på terrassen. 

 

Hvorfor er Bodega Sottanos rødvine så unikke?

Bodega Sottano har i mange år fokuseret på at lave rødvin. I dag er deres produkportefølje noget større, men deres erfaring inden for argentinske rødvin er stadig en kæmpe fordel. Du får generationers viden inden for vinproduktion, hvor alle er født direkte ind i vinens verden. Historien og familien lever højt på at lave deres Sottano vin så godt som muligt, hvilket også kan ses både på anmeldelser og tilfredse forbrugere. 

Vinlagring i kælderen hos Bodega Sottano