Bergadano vinkælder

Bergadano

Bergadano er en historisk vingård i Piemonte, Italien. De har eksisteret siden 1974 og er især blevet anerkendt for deres høje kvalitet og fantastiske anmeldelser igennem tiderne. Bergadano har altid været familieejet og i dag drives vingården af grundlæggerens søn, Piercarlo.

Hvor ligger Bergadano?

Bergadanos vingård ligger i det nordvestlige Italien og regionen er især kendt for deres kraftige rødvine. Bergadano har 2 hektar vinmarker i kommunerne Barolo, Monforte og Novello. Her dyrker de druerne Nebbiolo og Barbera, som f.eks. er med til at lave deres ikoniske en-marks Barolo. Ved deres ejendom finder du også deres Bed & Breakfast, som de driver ved siden af vinproduktionen. 

 

Bergadano

Forhandlere af Bergadano:

Vinguruen
Køb vin fra Bergadano hos Vinguruen
Piercarlo Molino fra Bergadano

Hvad kendetegner Bergadano?

Hos Bergadano finder du vin, som er dyrket efter økologiske metoder. Der bliver ikke brugt pesticider, sprøjtemidler eller kemikalier. Med deres omfattende fokus på kvalitet er det ikke en vingård, som producerer uanede mængder af vin hver sæson. De holder sig omkring 1.000 flasker rødvin på en enkelt sæson, med udsving afhængig af vejr og høst. Det er deres vigtigste filosofi, at kvalitet er bedre end kvantitet. Derfor finder du netop ikke mange forhandlere af deres vine i Danmark, da mængden er særdeles begrænset. 

 

Bergadano er i særdeleshed kendt for deres Barolo vin, men du kan også finde Barbera d’alba og almindelige Nebbiolo vine hos Bergadano. Vi har samlet forhandlere fra Danmark, så du kan købe vinen i dag!

På deres hjemmeside, kan du både booke et ophold på deres Bed & Breakfast, men også en tour rundt på vinmarkerne i det nordvestlige Italien.