New Zealandsk vin mark

New Zealandsk vin - Nichen fra Down Under

New Zealand er hurtigt blevet kendt som et land med masser af kvalitetsvin. Især deres unikke klima, jordbund og natur giver dem muligheden for at producere nogle af de mest eftertragtede vine i verden. Landet fra Down Under har en bred palette af vine, både i typer og druesorter. Som et af de varmere vinlande har de også mulighed for at bruge nogle bestemte sorter, som kræver mere sol for at give en masse power! Uanset om du er kæmpe vinentusiast eller bare er i gang med at lede efter en ny, lækker og eksotisk vin, så kan new zealandsk vin være vejen for dig.

Vinglas har i mange årtusinder været under udvikling. I dag findes der specialiserede glas til rødvin, hvidvin, portvin, dessertvin og mousserende vin. Derudover finder du også hurtigt ud af, at der samtidig findes glas, som er lavet specifikt til forskellige drinks, væsker og andre flydende genstande. Du har måske allerede et stort udvalg derhjemme i dine skabe, men ved du egentlig hvilket glas, som er bedst til hvad?

Forhandlere af New Zealandsk vin

Jysk Vin logo
Winefamly logo
Den Sidste flaske logo
Buus Vine Logo

De forskellige druesorter i New Zealand

Som i så mange andre vinlande, så findes der et bredt udvalg af fantastiske druesorter i New Zealand. De mest populære og dyrkede sorter er dog klassikere, som Sauvignon Blanc, Pinot Noir og Chardonnay, hvor førstnævnte er den mest plantede. Sauvignon Blanc fra New Zealand er især kendt for deres skarpe smage, samt noter af både citrusfrugter og tropiske frugter. Noget som mange elsker at have, specielt i deres hvidvine, som ikke må blive for søde. På rødvinssiden finder man ofte vine på Pinot Noir i New Zealand, hvor kendetegnene især er deres skarpe smag af røde frugter og en god omgang jord, som giver en masse bund til de new zealandske vine.
Igennem de seneste år har man set en opblomstring i mousserende vin fra New Zealand. Kombinationen mellem deres klima og f.eks. Chardonnay-druen giver et godt match til mousserende vin, som hverken er for tør eller for sød. Det er en smagskombination, som rammer mange lige i hjertet.

De bedste producenter af new zealandsk vin

Der findes mange kendte producenter af vin i New Zealand, alle med hver deres unikke stile og tilgange til hvordan man laver vin. Ligesom så mange andre lande, så finder du et bredt udvalg af vin, hvor du helt sikkert kan finde én, som passer til din smag. Blandt de mest anerkendte producenter af new zealandsk vin finder du f.eks. Cloudy Bay, Kim Crawford og Villa Maria. Cloudy Bay er kendt for deres version af Sauvignon Blanc, som kommer med en frisk citrus smag og aromaer af citrusfrugter og eksotiske varianter. Klimaet i New Zealand giver gode betingelser for, at druen kan opnå stor smag inden for kort tid, hvilket også gør sorten meget populær i landet. Hos Kim Crawford finder du en populær new zealandsk Pinot Noir, som er kendt for dens delikate smag, som giver dig nuancer af røde frugter, skarpe krydderier og den velkendte jordsmag (på den gode måde).

New Zealandsk vin er generelt blevet hurtigt kendt, som et kvalitetsland inden for vin. Deres unikke terroir og jord, samt det lidt mere varierende klima giver den en kant, som ikke mange andre vinlande kan følge med på. Efterspørgslen på vin fra New Zealand er i hvert fald steget meget i løbet af de seneste år, hvilket er med til at skubbe priserne opad. De mest kendte druer fra landet down under er nogle af de klassiske druesorter, som du også finder i mange europæiske lande. Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir og mousserende vin som kategori. Her har New Zealand fundet en fantastisk niche, hvor de kan være med helt i front! Hvis du endnu ikke har prøvet en vin fra New Zealand, så vil du kun finde indse, at du har manglet noget på din vinhylde. Det er helt klart et vinland, som er kommet for at blive og deres producenter bliver kun bedre og bedre.