Montepulciano i Toscana

Montepulciano - Hovedparten af rødvin fra Abruzzo

Montepulciano er en italiensk druesort, som bruges til at lave rødvin hovedsageligt i Abruzzo regionen. Den er også meget populær i mange andre italienske regioner, hvor du kan finde den helt ned til Puglia og Toscana. Pudsigt nok, så er det svært at finde Montepulciano druen dyrket i og omkring byen med samme navn. Her laver man Vino Nobile di Montepulciano, som er en anden slags, toscansk vin. Druen er tilladt og bliver brugt i mange forskellige DOC-vine i flere forskellige regioner i Italien.

Hvad er kendetegnene ved Montepulciano druen?

Som en af de mest populære druer i hele Italien kommer Montepulciano ind på 2. pladsen over de mest udbredte druer i Italien. Her er det kun Sangiovese, som slår den. Faktisk så kan druen Montepulciano anbefales at blive plantet i op mod 20 af Italiens 95 provinser, så der er stor mulighed for at finde den andre steder en Abruzzo. Montepulciano modner generelt sent og har derfor brug for mere sol end andre vindruer. Det er også derfor, at du oftest ser den i det mere sydlige Italien, hvor der er flere soltimer og tid til at blive modnet. Med den stigende varme i verden kan det være, at vi ser druen bevæge sig mere og mere nord på, hvor den pludselig vil have gode forhold.

 

Landskabet hvor Montepulciano druer kommer fra

Forhandlere af Montepulciano vin:

Jysk Vin logo
Winefamly logo
Den Sidste flaske logo
Buus Vine Logo
Montepulciano druer

Aromaer og duft – Hvordan smager vin af Montepulciano?

Vin af Montepulciano smager ofte bløde og runde. Af en italiensk druesort til rødvin, så har den faktisk et lavt niveau af surhed og er noget blidere i smagen. Tanninniveaet er også lavere end mange andre rødvine og derfor er den ikke nødvendigvis den bedste vin at lagre i 10+ år. Norman ser man af Montepulciano vin bliver lagret i 2-4 år efter frigivelse, hvor de vil have den bedste smagsprofil. I aromaerne finder du kirsebær, vanilje, lakrid og blåbær, som er med til at give vinen den gode smagsprofil, som mange finder yderst behagelig

 

Montepulciano og mad – Hvordan parrer man den?

Montepulciano vin falder ofte ind i kategorien medium kraftige rødvin. Du får en god sjat smag, hvor der hverken er for meget eller for lidt. Deres syrlighed giver mulighed for at parre dem godt med lidt mere salte eller kødfyldte retter. Se især efter et godt stykke oksekød med stegte grøntsager til. Der skal noget substans ved siden af en Montepulciano vin, så du får mere ud af både maden og vinen. Ovnbagte rodfrugter, oksespidsbryst og en sovs vil faktisk være en god kombination med Montepulciano. 

Mad til Montepulciano vin