Syrah vin

Syrah

Syrah er en druesort, der er blevet dyrket i Rhône-dalen i Frankrig i århundreder. Det er en gammel drue, der er blevet brugt til at lave vin i over 2000 år. Den unikke smag af Syrah-vin kommer fra dens terroir, som omfatter jordbunden, klimaet og geografien i den region, hvor den dyrkes. Den unikke smagsprofil af Syrah vin gør den til en af de mest kendte vine i verden.

Hvordan er vin af Syrah lavet?

Vin er lavet af gæring af druesaft. Processen starter med at knuse druerne, som derefter blandes med vand og gær. Efter et par timer efterlades blandingen til gæring i store kar kaldet “bundter”.

Druerne knuses og blandes med vand og gær for at lave vin. Denne proces starter, når druerne knuses ved hjælp af en møllesten eller knuser. Blandingen efterlades derefter til at gære i store kar kaldet “bundter”, der er lavet af plastikbeholdere stablet sammen. Fermentering sker, når gær spiser sukker i druesaften, der producerer alkohol og kuldioxidgas som et biprodukt.

 

Syrah druer
vinblade

Hvad er historien bag Syrah druerne?

Historien er, at vinen er opkaldt efter byen Saint-Émilion, hvor den først blev produceret. Det siges, at vinstokkene går tilbage til de tidligste civilisationer i Frankrig, og det er også blevet foreslået, at en myte i det antikke Grækenland kan være relateret til denne drue, selvom denne påstand ikke er blevet seriøst overvejet af historikere. Vinens oprindelsessted er på grænsen mellem Dordogne og Périgord regionerne. Syrah druen er kendt for at have nogle ligheder med Pinot Noir og Cinsault druer.

 

Forhandlere af Syrah:

Den Sidste Flaske
Jysk Vin
Vintønden
Vinguruen
Buus Vine

Hvordan smager Syrah?

I vinens verden er der mange forskellige stilarter af vine, hver med sin egen unikke smag. Dette skyldes, at smagen af en vin ændrer sig, efterhånden som den ældes. Smagen af Syrah ændrer sig, efterhånden som den ældes. Druens smag bliver mere intens og koncentreret over tid. Det bliver også mere krydret og jordagtigt med tiden. De bedste områder at producere Syrah er Rhone-dalen og Napa-dalen. Andre områder til at producere denne vin ville være Bordeaux-regionen, New Yorks Finger Lakes eller Mendoza i Argentina.

Rødvin lagret på hylder